A Panasonic DMC-GH3 és az új 14-140 mm F3.5-5.6 optikája is EISA díjas lett

„Elfogultság nélkül kijelenthető, hogy a Panasonic DMC-GH3 fantasztikus fényképezőgép és kamera lett, amely méltó utódja lehet a már koros, de a mai napig akár profi videósok által is szívesen használt DMC-GH2-nek. Akinek eddig a GH2 apró mérete okozott gondot, az fellélegezhet, mert „férfikézben” is kényelmes lesz a GH3 használata – aki viszont a „nagy” méret általi súlyfölöslegtől fél, az is nyugodt lehet: a GH3 alig nehezebb, mint például az Olympus OM-D E-M5 készüléke. A magnéziumötvözetből készült tömör és erős váz valószínűleg a legkeményebb igénybevételt is simán veszi, időjárásálló kivitelének köszönhetően pedig az esőtől vagy egy kisebb homokvihartól sem kell megijedni. A készülék ergonómiája nagyon jó; a rengeteg dedikált vezérlőnek és az – igény szerint deaktiválható – érintőképernyőnek köszönhetően nem sűrűn lesz szükség a magyarul is tudó, gyorsan áttekinthető menü lapozgatására.

gh3.jpg

Annak ellenére, hogy a tesztkészülék még külsőleg és belsőleg is béta stádiumban volt, már most biztosra vehető az átütő siker, amit hazánkban majd valószínűleg a mi zsebünknek kissé meredek ár fog féken tartani. Egy biztos: árkategóriájában (390 000 Ft körül) a legjobbak között fog szerepelni, s akinek a videózás a legfontosabb tényező, annak nem lesz jobb, a feladatra alkalmasabb opció. Az álló- és mozgóképek minősége nagyon jó; már izgatottan várjuk az Adobe lépését, hogy végre a nyers képeket is megnézhessük nagyító alatt. Béta stádium ide, „magas” ár (ez relatív, ugye) oda, a Panasonic DMC-GH3-nak jár a „különösen ajánlott” díj.” – írtam a GH3-ról. Teljesen egyetértek az EISA döntésével, miszerint a gép a „European Photo-Video Camera 2013-2014” címet kapta.

Azonban az új Panasonic Lumix G Vario 14-140 mm F3.5-5.6 m4/3-os utazózoom sem véletlenül lett a „European Compact Sytem Zoom Lens 2013-2014” viselője, hiszen már a DMC-G6 bécsi próbáján is meglepően jól teljesített.

h_fs14140e_k_front_slant.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.