A Nikon ingyen cseréli a D600 vázak zárszerkezetét

Külföldi fotós szakmai oldalakon lehetett a napokban olvasni, hogy a Nikon cseréli a D600 tükörreflexes fényképezőgépek zárszerkezetét, mivel korábban számos felhasználó erős szenzorszennyeződést tapasztalt a fotómasina használata során, amit a hagyományos tisztítási eljárásokkal nem lehetett maradéktalanul eltávolítani. A szennyeződés – korábbi vizsgálatok szerint – a zárszerkezet működése során keletkezhet (kikerülő kenőanyag és/vagy kopás által). A Nikon Magyarország Kft. közleményében írja le, hogy (idézem):

d600.jpg

„Amint a 2013. február 22-én kiadott, „A Nikon D600 digitális tükörreflexes fényképezőgép felhasználóinak” című közleményünkben megírtuk, a Nikon átvett fényképezőgépeket átvizsgálás és javítás céljából olyan esetekben, amikor több sötét, zavaró pont (porszemcsefolt) jelent meg a képeken.

Mostani közleményünkben bejelentjük, hogy ezt a szolgáltatást a termék jótállási idejének lejárta után is díjmentesen biztosítani fogjuk felhasználóinknak.

Habár a digitális tükörreflexes fényképezőgépek felépítése miatt rendkívül nehéz teljes mértékben kiküszöbölni az ilyen sötét porszemcsefoltok megjelenését a képeken, tudomásunkra jutott, hogy bizonyos ritka esetekben ezeknek a pontoknak a nagy száma már zavaróan hathat a képeken. A Nikon ezért ismételten tájékoztatja a felhasználóit egy szolgáltatásról, amely ezt a problémát hivatott elhárítani.

Megoldás
Ha ön megtisztította a képérzékelőt a fényképezőgépben lévő „Képérzékelő tisztítása” funkcióval, illetve kézileg egy légfúvó pumpa segítségével, amint az le van írva a fényképezőgép használati útmutatójának „Az aluláteresztő szűrő” című szakaszában, de még mindig láthatók zavaró, sötét porszemcsefoltok a képeken, akkor arra kérjük, hogy forduljon a legközelebbi Nikon szervizközponthoz. A Nikon szervizközpontban elvégzik a fényképezőgép szervizelését, beleértve az átvizsgálást, a tisztítást, valamint a zár és a hozzá tartozó más alkatrészek cseréjét. Ez a szolgáltatás díjmentes.”

A teljes közlemény a Nikon magyar oldalán olvasható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...