Újdonságok az Olympustól: íme, az SH-1 és a TG-3 fotómasinák

A „Szépség és a Szörnyeteg” lehetne a legjobb hasonlat az Olympus két újdonságára: míg az SH-1 egy kecses, lágy vonalvezetésű készülék, addig a TG-3 masszív, szinte mindennek ellenálló felépítésével hódít.

Olympus Stylus SH-1

Klasszikus vonalvezetés, fém és műbőr elegáns játéka jellemzi a 24-szeres átfogású optikával (ekv. 25-600 mm) felszerelt Stylus SH-1-et, amelynek lelkét egy 16 MP-es szenzor képezi. A jelfeldolgozó processzort a masina az OM-D kategória legújabb gépeitől örökölte: a TruePic VII CPU gondoskodik a megfelelő képminőségről és a gyors általános működésről. Ám a készülék elsősorban nem (csak) a vonzó külsejével, hanem öttengelyes képstabilizátorával hívja fel magára a figyelmet, ami ebben a kategóriában egyedülálló szolgáltatás, és ráadásul nem csak álló-, hanem mozgóképek készítésekor is használható.

sh1a.jpg

A fényképezőgép hátoldalán érintésérzékeny kijelző segítségével helyezhetjük tetszőleges pontra az élességet. A gyártó mérnökei az SH-1-et felszerelték egy praktikus szintjelzővel, valamint a horizont stilizált képével, melyeknek köszönhetően sokkal könnyebb a megfelelő képkompozíció megalkotása. És ez még mindig nem minden: ha épp úgy tartja kedvünk, vagy a téma megkívánja a diszkréciót, akkor az SH-1 a beépített WiFi modullal vezeték nélkül is távvezérelhető okostelefonról, vagy táblagépről, de a fájlmásolás is megoldható ily módon. Végül egy mondat a videózásról: az Olympus SH-1 Full HD felbontásban akár 240 kép/mp-es sebességre is képes!

sh1b.jpg

Az SH-1 ezüst vagy fehér színben, illetve feketében április közepétől lesz megvásárolható bruttó 134 990 forintos áron.

Olympus Stylus Tough TG-3

Ahol a hagyományos fényképezőgépek már felmondanák a szolgálatot, ott lép képbe a TG-3, amely a japán gyártó legújabb strapabíró csúcsragadozója. Négyszeres átfogású optika (ekv. 25-100 mm @ F2-4.9), TruePic VII jelfeldolgozó processzor, 16 MP-es képérzékelő, beépített WiFi és GPS modul, víz- (15 méter mélységig), ütés-, törés- (100 kg-os terhelésig), por- és fagyálló (-10°C-ig) kivitel – röviden ezek a készülék fizikai jellemzői.

tg3a.jpg

Azonban nem minden a „vas” egyedül, az Olympus Tough TG-3 nem csak fizikai szempontból nyújt kimagasló teljesítményt, hanem szolgáltatásai is figyelemre méltóak. A fájlmegosztás és távvezérelhetőség a WiFi modul és az OI.Share alkalmazással okostelefonnal és/vagy táblagéppel zökkenőmentesen megoldható, de mindenképp említést érdemel az újfajta makró üzemmód, amely négyféle beállítási lehetőséget nyújt: 1) mikroszkóp, 2) mikroszkóp vezérlési mód, 3) fókusz rétegezés és 4) képsor készítés. A mikroszkóp mód segítségével akár 1 cm távolságból több mint 40-szeres nagyítást használhatunk. Tehát ami a valóságban 1 milliméteres, az 44,4 mm méretben jelenik meg az LCD kijelzőn. A fókusz rétegezés funkció kiküszöböli a nem kívánt bokeh effektust, mely egyébként kisebb mélységélességnél lépne fel. A funkció a makró témáról automatikusan több, különböző fókusz beállítással készülő felvételt rögzít, majd ezekből egyetlen, tökéletesen fókuszált képet készít.

tg3b.jpg

A Tough TG-3 lehetővé teszi különféle előtétlencsék és makró kiegészítők használatát, mint például a gyűrű alakú LG-1 makrófény, mely közvetlenül az objektívre rögzíthető és a makró felvételek készítését a téma homogén megvilágításával segíti. Ezen túlmenően elérhető halszem és telefotó előtétlencse is, melyeket akár víz alatt is használhatunk a fotógéppel. A videózás öröméről sem kell lemondanunk, hiszen a TG-3 is képes a Full HD felbontású mozgóképek készítésére. A TG-3 feketében vagy pirosban lesz júniustól megvásárolható. Ára bruttó 134 990 forint.

tg3c.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...