Nem. Én nem.

Ma van április elseje, bolondok napja, amikor mindenki mindenkit átver, becsap, hamis információval lát el. Bevallom, voltak idők, amikor én is szerettem mókázni, megviccelni másokat, de ezek az idők elmúltak. Lehet, hogy begyepesedettnek tartasz, vagy régimódinak, vagy merevnek, de elmondom, miért nem szeretem április elsejét.

april1.jpg

A mai rohanó világban, ahol az információáramlás naponta csúcsokat dönt és ahol az egyre több inger egyre jobban „megedzi” az embereket, egyre radikálisabb, egyre durvább módszereket vetnek be a „tréfálkozók”. Az a baj, hogy a régi, ártalmatlan április elsejei mókák már teljesen kihaltak, hiszen az emberek immunissá váltak rájuk. Az egyre ízléstelenebb és egyre durvább „tréfákat” ráadásul már nem csak április elsején, hanem akár egy nappal korábban, március 31-én elkezdik terjeszteni, mire sokan valóban elhiszik, komolyan veszik, „bedőlnek” a becsapásnak. Pont tegnap olvastam én is egy emailben kapott szakmai „hírt”, amit elolvasva – bevallom – nagyon megijedtem, és szinte azonnal elkezdtem agyalni azon, hogyan oldhatnám fel és meg a felmerült problémát – sikertelenül. Ráadásul egyre több fórum, egyre több oldal vette át az anyagot, s így még hatásosabb lett a jópofának semmiképp sem nevezhető híresztelés (amiért egyébként simán be lehetne perelni pár embert hitel- és üzletrontásért). A rosszindulatú félrevezetés kitalálója elég jól tálalta az anyagot, állításait linkelt oldalak tartalmával és a múlt történéseivel is alátámasztotta, a storynak volt „füle és farka”. Szerencsére akadt egy-két apró, figyelmeztető részlet, amiből gyanítani lehetett, hogy azért itt valami nem kerek, de ez már csak akkor tudatosult bennem, amikor magyarul is megírtam a „hírt”.

Bedőltem, na, nincs ezen mit szépíteni, én is csak emberből vagyok, ráadásul – mint fentebb írtam – olyan múltbéli eseményekre is alapozott a kitaláló, amiket én is megtapasztaltam, „részese” voltam. Bizonyára kitaláltátok, miről van szó: a m4/3 rendszer halálát prognosztizálták. Részletekbe nem szeretnék belemenni, akit érdekel az eredeti anyag, az minimális rákereséssel úgyis megtalálja. Bevallom, elég szívszorító és aggasztó híresztelés volt, egyáltalán nem tréfaként éltem meg. Na, ezért sem írtam ma jópofa, mókás április elsejei fals hírt.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...