Kapd le 360°-ban a világot egy hoki puck méretű kamerával!

360°, 60 fps, 4K – ezek a Centr névre keresztelt újdonság legfontosabb címszavas paraméterei. A jelenleg gyártás előtti stádiumban található körkamerát feltaláló Centr Camera Inc. befektetőket, támogatókat keres a kickstarter.com közösségi kalapozó oldalon, hogy végre elindíthassák a termék tömeggyártását.

centr

A Centr négy, egyenként 1080p felbontású videó felvételére képes kamerából áll, melyek képanyagát a cég saját szoftvere valós időben fűz össze, így eredményezve a 360°-os látómezőt nyújtó, 4K felvételt. Az összefűzés mögött rejlő technológia roppant precíz munkamenetet tesz lehetővé: 20 különféle változót vizsgálnak az algoritmusok, így a folyamatos, lehető legjobb minőségű mozgókép garantált. A Centr azonban nem csak mozgó-, hanem állókép készítésére is alkalmas, ahol 20 MP felbontású, szintén 360°-os látószögű képek jöhetnek létre – akár time lapse módban is.

centr2

A készülék akkuja bő kétórás folytonos üzemidőt biztosít; az eső sem okozhat gondot és a lyukas fánkra hajazó dizájnnak hála az állvány sosem lesz benne a képben, hiszen az a Centr közepén áthaladva rögzíthető. A beállításokat és az élőképet okoseszközök (telefon, táblagép) segítségével felügyelhetjük bluetooth összeköttetésen keresztül.

És a csattanó: a garancia arra, hogy nem holmi „gagyi” fánk-kamerárval állunk szemben az az, hogy a Centr Camera céget az Apple iPhone kamerájának fejlesztőgárdájából kivált tagok alapították. A kvázi „360°-os kalandkamerát” 300 dolláros támogatással vihetjük közelebb a megvalósításhoz, ha az említett kickstarter.com oldalon rájuk voksolunk pénztárcánkkal (illetve hitelkártyánkkal). A gyártó 900 000 dollárt tűzött ki célösszegnek – ha ez a pénz bejön, máris indulhat a sorozatgyártása a Centrnek. Íme, egy ismertető videó róla:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...