A Canon és a Fuji megvariálják a keresőket

A technológiák folyamatos fejlődésével egyre több újításra számíthatunk, s így végül – végre-valahára – akár el is rugaszkodhatunk majd a múlt évezredbeli hagyományoktól. Most épp a Canon és a Fuji mesterkedik újfajta keresőkben, így például a Canon 1,03-szoros nagyítású optikai keresőről benyújtott szabadalmát fedezték fel szemfüles szabadalomvadászok. Az 1,03-szoros nagyítás már önmagában sem egy rossz dolog, de akkor szökkennek csak fel a szemöldökök, ha hozzávesszük, hogy a Canon ezt APS-C méretre gondolta.

canonpatent

A Canon elképzelése

Egyesek azt vélik, hogy ez az óriásinak nyugodtan titulálható OVF már az EOS 7D utódjában is megtalálható lesz, így még pontosabban, még könnyebben tudjuk majd képeinket megkomponálni.

A Fuji nem a nagyításra, hanem az OVF zoomolhatóságára ment rá. A „Real-Image Zoom Finder” az optika adott gyújtótávolsági értékének megfelelő keresőképet adna. Aki most hangosan felhorkan, hogy „de hát ilyenünk már van”, az nem jár messze a valóságtól, hiszen az X10, vagy az X20 kompakt gépek átnézeti keresője is képes a nagyításra és kicsinyítésre, ahogyan azt az objektív megköveteli. Egyelőre nem tiszta, hogy miben nyújtana eltérőt ez az újfajta műszaki megoldás, de biztos jobb, pontosabb, és nagyobb fedésű képe lesz, mint a jelenleginek. (Forrás: petapixel.com)

fujipatent

A Fuji elképzelése

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...