Fogkrémmel a kijelző karcolásai ellen?

Annyi helyen olvastam már arról, hogy a fogkrém (márkától függetlenül) milyen jól eltünteti a műanyagon ejtett karcokat, de eddig még sosem próbáltam ki, hiszen nem is nagyon volt min – soha, semmilyen fényképezőgépem nem volt karcos. Mivel most épp van egy régi gép is nálam, aminek a státuszkijelzőjén van pár apró karcolás, gondoltam, nekiesek és kipróbálom, mit lehet elérni ezzel a módszerrel. Az eljárás nem is bonyolult: kell hozzá pár fültisztító pálcika, fogkrém (ne a zselés fajtát próbáld!), puha törlőkendő (lehet papírkendő is), és rengeteg türelem.

fogkrem1

Első lépésben benedvesítettem, s minimális mennyiségű fogkrémet nyomtam a pálcika vattás részére, majd azt körkörös mozdulatokkal felvittem a karcos kijelzőre. Eközben enyhe nyomást gyakoroltam a pálcikára.

fogkrem2

Még mielőtt megszáradt volna, puha kendővel átdörgöltem a kijelzőt, s leszedtem róla a fogkrém maradványait. Mivel nem voltam túl türelmes (valószínűleg több menetben sokkal jobb, látványosabb eredmény érhető el), ezért csak a legvékonyabb, legkisebb karcolások tűntek el, de az eredmény mindenképp bíztató; ha hagynak a gyerkőcök, este még egyszer nekiesek a kis LCD kijelzőnek és további képeket posztolok a helyzetről. Stay tuned!

fogkrem3

fogkrem4

Kattints!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...