Pórul járt: egy elsőszezonos esküvőfotóstól ellopták a notebookját – nem mentett

Nem győzöm én sem hangsúlyozni, hogy mindig mentsd el munkáidat, aztán a mentésről is készíts egy másolatot, majd arról is – és lehetőleg több fizikai helyen tárold az adatokat, hogyha villámcsapás is érne, akkor se vesszenek el a pótolhatatlan fotók. Most egy szerencsétlen elsőszezonos (értsd: kezdő) esküvőfotós járt pórul, ugyanis ellopták hordozható számítógépét, amin 2000, korábban nem mentett fénykép volt.

P1000233

A Vancouveri Jourdan Tymkow épp egy esküvőt fotózott, amikor észrevette, hogy eltűnt notebookja a kocsiban hagyott hátizsákjából. Reggel, amikor kiment a fogadásról a kocsihoz egy másik objektívért, akkor még minden rendben volt, ám később, fél 11 körül arra ért autójához, hogy a hátsó ablakot valaki betörte és az említett gépet elvitte. Persze, ilyenkor az ember a rongáláson is kiakad, de amikor bevillan, hogy az eltulajdonított noteszon számtalan olyan fotó, dokumentum és egyéb adat volt, ami pótolhatatlan és épp sehol máshol nincs lementve, az „priceless érzés”. A peches hölgy így két heti munkáját (két esküvő teljes képanyagát) vesztette el egy szempillantás alatt.

„Teljesen összeomlottam. Azóta szinte folyamatosan csak sírok.” – mondta egy újságírónak az esetről. Tymkow 500 dollárt kínál annak, aki visszaszolgáltatja neki legalább a képeket, de valljuk be, igen kicsi az esély arra, hogy „valaki” megkönyörüljön rajta.

Legyen hát ez mindenkinek egy figyelmeztetés, hogy fotózás után első legyen a többszörös adatmentés – főleg, ha pótolhatatlan, megismételhetetlen, fizetős munkáról van szó! Pár posztot írtam már korábban, melyek hasznos tanácsokkal szolgálhatnak a témához. Ezeket itt, itt, itt és itt olvashatjátok el. (Forrás: slrlounge.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...