Hétfői pletykacsokor: Canon EOS-M3, Fuji X100T, Leica M60, Olympus E-M1 firmware

Jó kedvel indul a hét, ugyanis új pletykák kerültek elő az internet bugyraiból. Nézzük hát gyorsan, ábécé sorrendben, hogy melyik gyártótól mit várhatunk a közeljövőben. A canonwatch.com úgy véli, hogy a Canon legújabb tükör nélküli rendszerkompaktját majd EOS-M3-nak fogják hívni, és a beépített elektronikus kereső mellett kihajtható és elforgatható kijelzője is lesz. A váz fehér színű változatáról fel is került egy termékfotó, ami vagy valódi vagy nem (ezt döntse el mindenki maga), de vélhetően a végleges termék hátoldalát ábrázolja. Se műszaki paraméterek, se ár, se bejelentési dátum (Photokina?) nincs feltüntetve a posztban.

eosm3

A következő pletyka valójában nem is pletyka, hanem kiszivárgott termékfotó a FujiFilm X100T-ről, ami alapján azt láthatjuk, hogy az újonc (elölnézetből legalábbis) ugyanúgy fog kinézni, mint az elődmodell, az X100S. Lehet, hogy a csodák pont a hátoldalon találhatóak? Akárhogyan is lesz, ehhez a masinához már kapunk némi műszaki információt is:

x100t

  • Lesz teljesen feketében is
  • Maximum 36 Mbps-os Full HD felbontású videofelvétel
  • ISO 51 200 lesz a csúcsérzékenység
  • EXR Processor II jelfeldolgozó CPU
  • Egy akkutöltéssel akár 700 képet is készíthetünk majd

A Leica mostanában elsősorban áremeléseivel került reflektorfénybe, noha adott ki egy „új” fényképezőgépet is pár héttel ezelőtt (mi is volt a típusa, emlékszik valaki?). A legfrissebb információk szerint a német gyártó azonban egy igen érdekes koncepciót próbál majd „különkiadás” címszó alatt a rajongókra sózni: olyan digitális távmérős gépet dobnának piacra, amin nem lenne hátsó kijelző! „Egy igen speciális különkiadás lesz az M60, amin egy ISO előválasztó tárcsa lesz majd a kijelző helyén. A fényképezőgép, amely az M240 képérzékelője köré épül, kizárólag RAW fotókat készít. A váztest méretei hasonlóak lesznek az M240-éhez. Kezelőfelülete leegyszerűsített, kevesebb nyomógombbal és tárcsával rendelkezik. A videofelvétel teljesen hiányzik majd a gépből, amit 6950 dollárért árul majd a gyártó.” – puff.

m60

Végül: az Olympus OM-D E-M1 alapszoftvere került megint célpontba, amit már mindenki nagyon vár, és ami már csak hetek kérdése, hogy végre publikussá váljon. A 43rumors.com szerzőjének információi alapján alábbiakra számíthatunk:

  • Az Olympus Capture szoftverrel az E-M1 minden funkciója távvezérelhető lesz számítógépről
  • Két új művészi szűrőt kapunk: Vintage (régies) és Partial Color (részleges szín)
  • Gyorsabb lesz az EVF válaszideje: a korábbi 29 ms-ot sikerült 16 ms-ra lenyomni
  • Összesen 16 fejlesztés (nincs részletezve a forrásban)

em1silver

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...