Én nem hittem volna, hogy ennyire jó az Apple iPhone 6 kameramodulja

Pedig a DxOMark mérései is azt mutatják, hogy jelenleg az iPhone 6 rendelkezik a legnagyobb pontszámokkal álló- és mozgóképek terén egyaránt. Mind az iPhone 6-ban és az iPhone 6 Plus-ban egy 8 MP-es szenzor csücsül, a Plus változatban az elé helyezett optika ráadásul stabilizált. Az új „énTelefon” olyan okostelefonokat hagy maga mögött képminőségben, mint például a Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3, vagy az annak idején nagy figyelmet keltő Nokia 808 Pureview.

iphone6a

Az amerikai cégóriás mindkét modellje 82 pontos DxOMark eredményt ért el, ahol a sima 6-os 83/80 (állókép/videó), a 6 Plus pedig 84/79 (állókép/videó) értékeket produkált. Érdekessége a két modellben alkalmazott képérzékelőnek, hogy fázisérzékelőkkel van megszórva, tehát igen gyors az automatikus élességállítás. A tesztelők dicsérték a készülékek fénymérését, a zajszűrést, a képek részletgazdagságát, és nem utolsó sorban a szolgáltatásokat. A petapixel.com oldalon egy érdekes összehasonlítás is olvasható, ahol az összes iPhone generációt összemérik egymással.  Szóval le a kalappal az Apple mérnökei előtt, úgy tűnik, a Photokinán bejelentett Panasonic DMC-CM1 nem marad konkurencia nélkül.

iphone6b

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • noss

  mindig javítanak az előző modell kameráján, főleg amikor látszólag nem adnak más nagy durranást.
  a kijelzője is elég vastagon kezeli a színtereket, nem mintha egy átlagos ember kezében lenne értelme. 🙂

  • Duruzsló

   Érzékelhető h itt, mármint a mobiloknál, is kiforrta magát a technika. Szinte elment a falig. A legújabb telefonok egyre kevesebb újat hoznak, ahol a szükségesség kérdésként merül fel. Már a legolcsóbbak is eleget tudnak a legtöbbek igényeihez mérve. És a gyártók sora roham léptekben kiszélesedik. A tabletek pl komoly áresésen vannak túl. Olcsóbbak mint a telefonok, Mire föl?

   • noss

    szerintem még messze nem forrta ki magát a mobiltechnika, ami a fényképezőképességüket illeti. (és persze sokminden másban is igencsak gyerekcipőben járkálnak, újra meg újra visszahúzva azt…)
    egy dolog h a csúcsmobilok már kapízsgálnak vmit.

    biztosan készíthetnének olyan obit is, ami 1-2 lencsetag beillesztésével széles látóból telévé alakul. a sok béna agyhalott úgy rögzíthetné a koncertet, hogy látszana is belőle valami.

    tablet simán lehet a kisebb kereslet miatt olcsóbb, ált. gyengébb a kameramoduluk, . . .