Nyomtass gúnyát a Panádhoz!

A 3D nyomtatók térnyerésre töretlen – már nem csak űrjárművek alkatrészeit, vagy saját magunkról modellezett mini szobrocskákat nyomtathatunk, hanem akár fényképezőgépekhez díszítőelemeket. A német WertelOberfell dizájnstúdió a Panasonic közreműködésével egy saját kollekciót hozott létre „Epochs” (korszakok) néven, ami kifejezetten a Panasonic DMC-GM1 m4/3-os fényképezőgéphez lett illesztve. A 3D nyomtatással készült díszítőelemeket, melyeket különféle művészeti korszakok ihlettek (például a modernizmus), az idei Photokina szakkiállításon mutatták be a németek.

epochs_02

„A Panasonic lehetővé tette számunkra, hogy az elképesztően apró Lumix DMC-GM1 MILC masinát 3D nyomtatott alkatrészekkel kombináljuk. A projektet különböző művészeti korszakok inspirálták, mint például a modernizmus, a szecesszió és a digitalizmus; a munka során az additív gyártástechnológia határait feszegettük a részletgazdagsággal és a felhasznált anyagok vastagságával.” – olvasható a WertelOberfell honlapján.

epochs_06

Az sajnálatos módon nem derül ki sehol, hogy ezeket az egyedileg nyomtatott előlapokat átlaghalandóként meg lehet-e vásárolni, vagy az egész csupán a művészetet szolgálja, s majd az „újdonság erejének” lecsengésével ezek a díszítőelemek majd egy poros fiók mélyén várják jobb sorsukat. (Forrás: fubiz.net)

epochs_10

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...