A Panasonic széles termékpalettával támogatja a Riói olimpiát

A japán gyártó az idei Riói olimpiai és paralimpiai játékokat számtalan eszközzel támogatja. A listán megtalálhatóak LCD nagyképernyős kivetítő rendszerek, professzionális hangrendszerek, tévék, DLP projektorok, videokamerák és még egyéb berendezés. Aki azt véli, hogy a támogatás kimerül pár tucatnyi eszköz kölcsönadásában, az téved. Hogy lássuk, mekkora értékről van szó, íme a hivatalos lista:

panario

  • LCD nagyképernyős kivetítő rendszer: 35 helyszín, 72 képernyő, 1,886 m2
  • Professzionális audio rendszer: 41 helyszín
  • Televíziók: kb. 15 600 darab
  • DLP Projektorok az ünnepségekre: kb. 110 darab
  • DLP Projektorok: kb. 210 darab
  • Videokamerák : kb. 40 darab
  • Különböző formátumú élő switcherek: kb. 70 darab

Ezen túlmenően jut még pár közvetítő berendezés a Nemzetközi Közvetítési Központ (IBC) és a közvetítők számára is:

  • HD felvevők: kb. 100 darab
  • Videokamerák: kb. 100 darab
  • Monitorok: kb. 1 300 darab

A sajtóközlemény szövege pedig így szól:

„A Panasonic széles körű megoldásokkal és eszközökkel támogatja
a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékok megrendezését

A Panasonic Corporation, amely a 2016-os riói olimpiai játékok Hivatalos Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Partnere audiovizuális berendezések kategóriában, a mai napon közzé tette azon eszközök teljes sorát valamint megoldások széles skáláját, amelyeket a vállalat a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének támogatásaként felvonultat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságával valamint az Olimpiai Közvetítési Szolgálattal (OBS) való együttműködésén keresztül a Panasonic a legkorszerűbb vizuális eszközökkel látja el a nyitó- és záróünnepséget, a versenyhelyszíneket és a közvetítés helyszíneit.

A Panasonic több mint negyed évszázada járul hozzá legújabb audiovizuális technológiáival az olimpiai játékokhoz. A 2016-os riói olimpiával kapcsolatban a Panasonic partnerségi együttműködést írt alá a riói olimpia szervezőbizottságával, így az „Ünnepség Hivatalos Partnereként” kulcsrakész vizuális megoldásokkal – többek között a teljes rendszer megtervezésével, a kivetítés kialakításával és műszaki üzemeltetésével – látja el az olimpiai és paralimpiai játékok ünnepségeihez kötődő projekteket. A Panasonic körülbelül 110 eszközt biztosít – magas fényerejű kompakt 20 000 lumenes kivetítőket (PT-DZ21K2), Broadcast Grade 2-M/E Live Switcher élő keverőket (AV-HS6000 sorozat), és egyéb vizuális rendszerek teljes skáláját – annak érdekében, hogy az ünnepségeket a szórakoztatás egy egészen új szintjére emelje és lenyűgöző képi világot adjon Brazília ikonikus Maracana Stadionjának látogatói, illetve a nézők számára, hogy a Föld minden pontján figyelemmel kísérhessék a világ legnagyobb eseményeit Rio de Janeiróban.

A Panasonic a riói versenyhelyszíneken a vállalat története során az olimpiai játékokon felvonultatott LED képernyők és videorendszerek legszélesebb skáláját állítja most fel. Az olimpiai játékok videoképernyőkkel szemben állított műszaki elvárásai folyamatosan nőnek, hiszen ezek a képernyők elengedhetetlen kellékei a stadion látványvilágának annak érdekében, hogy az olimpiai képeket gigantikus méretben, multifunkciós digitális videokapcsolással jeleníthessék meg.

A kijelzőpanelek és audiovizuális rendszerek mellett a Panasonic kulcsrakész audiovizuális megoldásokkal járul hozzá a versenysportok még izgalmasabb megjelenítéséhez, és most először a Panasonic egy olyan, kifejezetten sportokra kifejlesztett audiovizuális rendszerrel áll elő, amely a bírók és a versenyekben közreműködő hivatalos személyek munkájához elengedhetetlen videobírói folyamatot segíti elő.

A 2016-os riói olimpia felvételi berendezését a Panasonic P2HD műsorközvetítő kamerarendszere adja. A vállalat nagy számban szállít közvetítő berendezéseket, például az AVC-ULTRA codec-ekkel ellátott AJ-PX5000G videókamerákat. Az 1992-es barcelonai olimpiai játékok óta, a 2016-os riói olimpia megszakítás nélkül a 12. olyan olimpia, amelyen a Panasonic digitális technológiáját használják a hivatalos felvételek készítéséhez.

* A TOP „Az olimpiai partner” (The Olimpic Partner) rövidítése. Ez a legmagasabb szintű olimpiai szponzoráció.
<Audiovizuális berendezések biztosítása a helyszíneken>

Berendezés Mennyiség
LCD nagyképernyős kivetítő rendszer 35 helyszín,
72 képernyő, 1,886 m2
Professzionális audio rendszer 41 helyszín,
Televíziók Kb. 15 600 darab
DLP Projektorok az ünnepségekre Kb. 110 darab
DLP Projektorok Kb. 210 darab
Videokamerák Kb. 40 darab
Különböző formátumú élő switcherek Kb. 70 darab

Megjegyzés: Versenyhelyszínek, az olimpiai falu, a fő sajtóközpont és a hivatalos élő közvetítés helyszínei.

<Közvetítő berendezések biztosítása a Nemzetközi Közvetítési Központ (IBC) és a közvetítők számára>

Berendezés Mennyiség
HD felvevők Kb. 100 darab
Videokamerák Kb. 100 darab
Monitorok Kb. 1 300 darab”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...