Büntetni fog a következő iPhone kamerájának optikája

Egyelőre még a nem is olyan rég bejelentett Apple iPhone 6-tal ismerkedünk, de máris szó esett a következő almás okostelefon kamerarendszeréről, aminek optikája „dSLR minőséget” ígér. Kétségkívül az iPhone telefonok egyik kövér pluszpontjaként a beépített kamerát lehetne említeni, azonban a fejlesztők még messze nem hoztak ki minden lehetséges maximumot a rendszerből. A legújabb pletykák szerint jövőre olyan Apple iPhone érkezik, amiben egy kétlencsés optikai alegység lesz fellelhető; a híresztelések szerint ezzel majd „dSLR fényképezőgépre hasonlító képminőség érhető el”.

iphone6

„A részlet, amiről hallottam, azt taglalta, hogy a jövő évi [iPhone] kamera egy eddig még soha nem látott ugrást jelent majd. Még igazából nem is tudom, mit takar ez pontosan, de olyasvalamiről hallottam, hogy egyfajta két-objektíves optika lesz megtalálható [az iPhone] hátsó kamerája előtt, és az így valahogy dSLR képminőséget produkálhat.” – írta a techblogger John Gruber, aki a DaringFireball szerzője.

Azonban nem ez az új Apple iPhone lenne az első okostelefon, aminek a kamerája többlencsés optikai rendszert használna, hiszen korábban már a HTC One M8-ban is két „objektív” szolgált. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a pletyka csak az új optikát említi: a dSLR gépekére hasonló képminőséghez azonban nagyobb szenzorra is szükség lenne (igaz, a forrásban arra hivatkoznak, hogy a dSLR-szerű képminőség alatt akár a kis mélységélesség is érthető – ki tudja?).. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...