Nikon pletykák és hírek vegyesen

A pletykák szerint 2015 januárjában érkezik a Nikon új alsó-középkategóriás dSLR váza, a D5500, amelynek érintésérzékeny kijelzője lesz a hátoldalán. A bejelentés nagy valószínűséggel a CES idejére várható, de – természetesen – konkrétumok még nincsenek az APS-C szenzoros géppel kapcsolatban. A D7100 utódja is valamikor a jövő és elejére várható, de itt már nem volt annyira konkrét a forrás, mint a D5500 kapcsán.

d5500

Kipörögtek a kereskedelmi forgalomból a D3200, a D5200 és a D7000 tükörreflexes fényképezőgépek. Persze, még lehet őket itt-ott kapni, de ezek már az utolsó, még raktáron található példányok. A Nikon ezeket már nem gyártja (a már beszüntetett tükrös masinák hivatalos listája amúgy itt található a Nikonnál). Az amerikai fotósoknak nagy mázlijuk van, ők nagyon kedvező árakon férhetnek hozzá a még megmaradt raktárkészletekhez (pl. az Amazon 525 dollárért kínálja a D7000 vázakat).

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • Csöbönyei Máté

    nnee nekem kell még egy D7000 váz ….. :O 🙂

  • Duruzsló

    Nem régen egy MMben kézbe vettem a d7000-et. Őszintén szólva kinézetre, fogásra közelebbről szemlélve ez nekem hervasztó volt. Totális műanyagérzés. Dollárban átszámolva 130e ft. Na persze ez Mo-n álmodik a nyomor kategória. A d200-300 ami még érzést ad(ott) kézbe venni. Még egy hülyeséget ideírok: a d5100 szenzora ua. ha iso felöl közelítek és a kihajtható kijelző viszont inkább valami a ritkán használt “profi” funkciókhoz képest. Tény h ez inkább pofonok mintsem ízlések kategóriája. 🙂

  • Zsombor

    Na akkor még várok egy kicsit hátha megy lejjebb a 7100-as ára 🙂