Datacolor Spyder5: hasad a következő generációs színkalibráló eszközök hajnala

A Datacolor bemutatta Spyder színkalibráló eszközeinek következő generációját, a Spyder5 Express, Pro és Elite eszközöket. A Spyder5 egy teljesen újratervezett, hét optikai érzékelőből álló mérőfelülettel rendelkezik, ami elődjéhez képest összességében akár 55%-kal pontosabb mérését tesz lehetővé. Maga a mérés változatlan módon történik: akasszuk a Spyder5 mérőfejét a monitorra – a mellékelt szoftver utasításainak megfelelően -, majd indítsuk el a kalibrálási folyamatot.

spyder5a

A Spyder5 Express a legkedvezőbb a három változat közül. Segítségével négy egyszerű, interaktív lépésben kalibrálhatjuk kijelzőinket. A kalibráció végén pedig összehasonlíthatjuk az előtte/utána képet.

spyder5b

A Spyder5 Pro egy fokkal összetettebb működésű műszer, amelynek már van egy a környező fényt észlelő érzékelője is, így még pontosabb mérését hajthatunk végre vele. A mellékelt szoftvercsomag is több beállítási lehetőséggel, paraméterrel rendelkezik.

spyder5c

spyder5d

Végül a Spyder5 Elite ül a termékcsoport tetején. Ezt a készüléket és programcsomagot a gyártó a professzionális bevetésre tervezte. Elsősorban fényképészek és a nyomdaiparban dolgozók kamatoztathatják az eszköz tudástárát, mivel már nem csak kijelzőket, hanem akár projektorokat is kalibrálhatunk vele. A gyártó ennek megfelelően már egy szerelvényt is mellékel hozzá, amivel állványra is szerelhetővé válik a Spyder5 Elite.

spyder5e

A Spyder5 Express 129, a Pro 189, míg az Elite verzió 279 dollárba kerül külföldön, de hamarosan itthon is elérhető lesz az Artwork fotós szaküzletben. Tekintsétek meg ti is a Datacolor Spyder5 termékcsaládja által árasztott életérzéssel teli kisfilmet:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...