20 megapixelesek lehetnek a jövő m4/3-os gépei

Úgy tűnik, kimászunk végre a 16 MP csapdájából: a Sony-tól érkezett jelentés szerint készülnek a 20 MP-es érzékelők! Egészen pontosan az IMX269 jelölésű Exmor képérzékelőről van szó, amelynek 3,3 mikronosak a pixelei (3,7 mikronosak a 16 MP-es lapkáé), a kiolvasása pedig 12 csatornán zajlik 27 Bit/mp sebességgel (a jelenlegi, 16 MP-es egységek kiolvasása 8 csatornán zajlik 23 Bit/mp sebességgel). Az új képérzékelők vélhetően „hamarosan” megjelennek majd a m4/3 világban; az Olympus OM-D E-M1 Mark II és a Panasonic DMC-GH5 már ezekkel az új szenzorokkal érkezhetnek. (Forrás: photoscala.de)

sonyszenzor

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Baggio

  A Sony beinthetne már az összesnek. ( nyilván nem fognak) Megnézném a sok fényképező gyártót ha nem sony lapka dolgozna bennük.

  • mlzphoto

   az vicces lenne, elég sokan kakiban lennének.

 • Azért nem eszik épp olyan forrón a kását: ha minden jól megy, pont most, hétfőn jelentenek be egy új Panasonic videókamerát (az AG-AF101 utódját), amelyben egy vadonatúj, „csak” 18 MP-es Panasonic szenzor dolgozik, melyre viszont – 4K-ban legalábbis – eddig MFT-ben elképzelhetetlen, 16 FÉ körüli dinamikatartományt és ISO 12800-ig minimális képzajt ígérnek. Ilyen körülmények között erőst kétlem, hogy a Panasonic a Sony 20 MP-es szenzorjára utazna.

  http://www.43rumors.com/panasonic-press-conference-on-april-13-new-ag-af-4k-mft-camcorder-coming/

  • mlzphoto

   azta..