Így lesz okostelefonból kompakt fényképezőgép pillanatok alatt

A Manfrotto KLYP+ szettjével pillanatok alatt átalakíthatjuk okostelefonunkat egy fényképezőgéppé – a speciális tokból, LED-es villanóból és kétféle „objektívből” (halszemből és háromszorozó előtétlencséből) álló kit kényelmesebb és hatékonyabb képalkotást tesz lehetővé. A KLYP+ az Apple iPhone 5/5S és iPhone 6/6 Plus telefonokhoz kapható, a gyártó – sajnos – más típusokhoz egyelőre nem kínálja a szettet.

klyp1

A tok állandóan rajta lehet a telefonon, még védőfunkciót is képes ellátni, de az előtétlencsék sem zavarnak sok vizet, ugyanis igen kicsi a helyigényük. A három LED-et tartalmazó villanó/videó fény már valamivel nagyobb terjedelmű, de még ezt a kiegészítőt is magunkkal vihetjük bárhova, mivel akár a nadrág zsebében is kényelmesen elfér.

klyp5

A tok felhelyezése után is elérhető marad az összes nyomógomb az iPhone készülékeken, de az érintőfelületet sem befolyásolja a viselet. A toknak a telefon kamerarendszere fölött található részénél látható a „bajonett”, amibe az előtétlencséket csúsztathatjuk. A halszemmel 120°-os látómezőt kapunk, míg a telekonverterrel a telefon optikáját nyújthatjuk háromszorosára. Mindkét lencserendszer por- és karcálló, magas optikai minőségüknek köszönhetően pedig megmarad az iPhone eredeti képminősége. A két előtétlencse védőkupakokkal és kis puha tokkal érkezik, hogy a tárolásuk, szállításuk is biztonságosan történhessen.

klyp2

A LED-es fényforrás külön bekapcsoló gombbal és 1/4”-os menettel lett ellátva; használatakor akár – oldalirányból – fel is csúsztathatjuk a telefon tokjára. Teljesítménye (1 méteres távolságról) 225 lumen, a fényt pedig 60°-os szögben szórja. A gyártó azt ígéri, hogy a fényforrás színsemleges hatású, nem mászik el általa a fehéregyensúly (80-as CRI értékű LED-ek). A mellékelt konverterrel pedig akár külön állványra is szerelhetjük, így tetszőleges irányból világítható meg a téma.

klyp6

A Manfrotto KLYP+ többféle szettben kapható, a tok maga például az iPhone 5-höz 4400 Ft, míg a „Complete Kit” az iPhone 6 Plus-hoz már 34 660 Ft. Itthon a Manfrotto Magyarország partnerein keresztül vásárolható meg bármelyik szett.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...