Bejelentették, de még nem kapható a DJI Phantom 3 fotós/videós drónja

A kínai DJI a napokban jelentette be népszerű drónjainak legújabb változatát, a Phantom 3-at, ami professzionális szintű repülési funkcionalitást és képalkotást tesz lehetővé elérhető áron. A berendezés követi a kor divatját és immár 4K felbontású videofelvételi lehetőséget kínál beépített kamerájával. A DJI Phantom 3 kétféle változatban lesz kapható: az egyik – az Advanced – Full HD felbontásban 50/60 kép/mp-es mozgóképfelvételre, míg a másik – a Professional – már 4K-ra (30 fps) is képes lesz.

dji1

Mindkét drón kamerája 12 MP-es állóképeket is készíthet, ám a JPEG mellett választható a DNG RAW formátum is. A kamerák 94 fokos látószöggel rendelkeznek, és a gyártó azt ígéri, hogy az optika torzításmentes képet ad. A lencserendszerek egyébként 1/2,3”-os méretű képérzékelőkre rajzolnak, mélységélesség tehát lesz bőven. A képrögzítő egység mindkét modellnél egy stabilizáló, 3-tengelyes gimbalra lesz felszerelve, ami a legrázósabb repülés során is stabil képet biztosít.

dji2

A Phantom 3 egyik kiemelkedő szolgáltatása a „Visual Positioning” (vizuális pozícionálás), ami képes belterekben GPS nélkül is fix pozícióban tartani a drónt. A beépített szenzoroknak hála így könnyebb a zárt terekben való röptetés. A gyártó egy másik funkcióval is megkönnyíti a pilóták dolgát, ugyanis a Phantom 3 gombnyomásra is képes lesz fel- vagy leszállni.

dji3

A DJI Phantom 3 alkalmazza a gyártó „Lightbridge” technológiáját, ami akár 1,6 kilométeres távolságból is késlekedés nélkül képes 720p-s felbontású mozgóképpel mutatni azt, amit a drón kamerája lát. Egy prémium (azaz egy valószínűleg külön megvásárolandó) alkalmazással élőben is közvetíthetünk majd a YouTube-ra.

dji4

Amúgy a kamera expozíciós beállításait, mint például az érzékenységet, a záridőt, vagy az expozíció kompenzációt teljes egészében a Phantom 3 „DJI Pilot” alkalmazásán keresztül vezérelhetjük. A DJI Phantom Advanced 1000, a Professional 1260 dollárba fog kerülni, a forgalmazás várhatóan májusban indul.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...