A drónok háborúja eszement módon folytatódik..

Az illegális drónok elleni háború új szintre lépett: immár betanított sasokkal is lecsapnának a rossz helyen ólálkodó repülő eszközökre. Eddig már láthattunk drónt lövő puskát, hálóval felszerelt, nagyobb testű elfogó-drónt, de akadt olyan egyén is, aki feldühödve, sörétes puskával szedte le az égből a kíváncsiskodó, rossz helyen lébecoló távvezérelt „repülő szemet”. A Holland Nemzeti Rendőrség (Dutch National Police) elkezdett sasokat kiképezni arra a célra, hogy olyan helyeken, helyszíneken, ahol biztonságosan nem vethetőek be a mesterséges eredetű elfogó eszközök, a madarak maguk tehessék ártalmatlanná a betolakodó pilóta nélküli légi járműveket.

sas

A Guard From Above nevű, ragadozó madarak kiképzésére szakosodott céggel együttműködve a szakemberek sikereket értek el abban, hogy a madarak felismerjék a drónokat: ha a sas egyszer meglátta, és célba vette a repülőt, akkor annak vége! A ragadozó óriási karmaival lesújt az eszközre, majd biztonságos helyen leszáll vele. De mitől lesz igazán sikeres egy „biológiai elfogó”? Nos, a sasok eleve tekintélyes méretű karmokkal vannak felszerelve, melyekkel akár nehezebb tárgyakat is képesek „megmarkolni”, és magukkal vinni – nekik mindegy, hogy egy kisállatot, vagy épp egy drónt tettek ártalmatlanná.

sas

Igaz, az acélos karmok nagyon erősek, de a repülők rotorjai még így is megsebesíthetik a madarak lábait, ezért az illetékesek már keresik annak a módját, hogy jobban megvédhessék a sasokat az esetleges sérülésektől. (Forrás: engadget.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...