Pletykák vegyesen

Canon

A canonrumors.com híre szerint a Canon új, kevésbé fényerős szuper telefotó objektívet fejleszt, ami – bármennyire is meglepő – nem az EF 400 mm F5.6L frissítése lesz, hanem egy teljesen új darab. Egyelőre sem a gyújtótávolság, sem a kivitel (L vagy nem L – ez itt a kérdés) nem tisztázott, csupán annyi, hogy 2016-ban várhatjuk az újdonságot, ami „elérhető árú” lesz.

canonlens

FujiFilm

Amint arról már volt szó korábban is, a Fuji a középformátum felé kacsintgat, ugyanis – így a mirrorlessrumors.com anyaga – a gyártó úgy véli, nem érdemes versenybe szállni a full frame (36 x 24 mm) szegmensben a CaNikSonyval, mert a FF szenzorok annyival nem adnak jobb képminőséget, mint az APS-C-s lapkák. Az elvileg egy-két éven belül megvalósuló KF projekt ráadásul logikus lépés lenne az amúgy is „nagy középformátumos múlttal” bíró Fujinál; nem lenne konkurencia (oké, de, a Pentax a 645Z-vel), és teljesen egyedi cuccot tehetnének le az asztalra.

fujikf

Olympus

Az Egami szabadalomvadász blog ismét egy érdekességre bukkant, ami most az Olympus műhelyéből került elő: a gyártó olyan többrétegű szenzor tervével rukkolt elő, ami leegyszerűsítve a Sigma Foveon továbbfejlesztett változatát jelentené. Az új elképzelésnek a színhűség és az érzékenység megemelése a kiemelt célja, ha valaha megvalósul.

olyszenzor

Pentax

A Pentax első full frame-es fényképezőgépe spéci automatikus élességállító rendszerével tűnne ki a tömegből, ami „a világon eddig még nem látott” tulajdonságokkal bírna. Sajnos, a forrás guglis fordítása elég harmatgyenge, így akár kacsa is lehet az egész, amit ott leírnak.

ffpentax

Zeiss

A Zeiss korábban már bemutatta Batis jelölésű objektívjeinek első tagjait, amit a közeljövőben további lencserendszerekkel szeretnének majd bővíteni. Bővebb információkkal azonban nem szolgált a gyártó, így a „majd meglátjuk” terv lép életbe.

batiscimlap

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...