A Canon full frame szenzoros dSLR vázainak jövője

Nem csak a konkurencia (elsősorban a Sony A7 sorozatának) rohamos fejlődése, hanem a már korosodó tükörreflexes vázak miatt is felmerül a kérdés, hogy mi lesz a Canon teljes képmezős képérzékelővel szerelt vázainak jövője, mikor érkeznek az utódok, mire várhatunk, mert az 5Ds és az 5Ds R – bármennyire is szeretnénk – nincsenek épp elérhető közelségben. A canonrumors.com szerzője összeszedte az EOS 5D Mark IV, az EOS 6D Mark II és az EOS 1Dx Mark II kapcsán eddig felmerült pletykákat, íme:

canonfantazi

EOS 5D Mark IV

Az EOS 5D Mark IV-nél a gyártó a magas érzékenységi szintekre fog összpontosítani, a felbontás valahol az EOS 5D Mark III képmérete körül alakulhat majd (korábbi pletykák 18 MP-ről szólnak). A Mark IV-ben jelenik majd meg a legújabb DiG!C jelfeldolgozó processzor, valamint a zászlóshajó EOS 1D-ben debütáló, új AF rendszer. Hogy 4K felbontású videofelvétel lesz-e, az egyelőre bizonytalan, jelenleg fift-fifti az esélye a dolognak.

EOS 6D Mark II

Gondolom, idehaza a legtöbbek számára az EOS 6D Mark II lesz a legelérhetőbb a Canon full frame vázainak felhozatalából, s talán ezért ez a masina lesz, lehet a legérdekesebb számunkra. Állítólag a Mark II valamifel magasabbra lesz pozícionálva, mint a mostani modell: jobb AF rendszer mellett kap NFC-t is a WiFi modul mellé. Felbontása magasabb lesz, mint az EOS 5D Mark IV-é – az EOS 6D Mark II lehet majd a tojást rakó gyapjas tehene a Canonnak, ami kap majd minden jóból valamennyit. A forrás 24-28 MP közti felbontást emleget. [Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem az EOS 6D úgy jó, ahogy van, ha a Mark II kapna egy 61 mezős AF rendszert (azaz a mostani EOS 5D Mark III-ét), és egy 1/8000 mp-re képes zárat, akkor ez lenne a tökéletes FF váz (számomra) – a szerk.].

EOS 1Dx Mark II

A Canon zászlóshajója, az EOS 1Dx sem mai csirke már, az utódmodellbe valószínűleg minden jót bele fog gyömöszölni a gyártó. Magasabb érzékenység, nagyobb, „iparág-vezető” dinamikájú szenzor, új AF rendszer, a C300 Mark II-ben megismert új fejlesztésekből is érkezne pár apróság, de még a 4K felbontású videó sem kizárt, mert külön, az EOS 1Dc-nek senki sem látja a jövőjét.

Egyelőre a hivatalos bejelentések még odébb vannak (talán jövő januárban láthatunk valami újdonságot), legkorábban idén ősszel várhatóak specifikusabb információk, addig csak a találgatás marad.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...