Te is vennél egy Canon 24-70 mm F2.8L objektívet 14 000 forintért?

A zálogházak általában igen vegyes felhozatalúak, ha fotográfiai eszközökről van szó, de néha azért akadnak olyan gyöngyszemek, mint amilyenre például Jay Leavitt bukkant városában. A srác általában kéthavonta nézi át a kínálatot, hátha akad valami érdekes. Nos, az utóbbi látogatása során valóban akadt is: egy látszólag törött frontlencséjű, „nem működik, ahogy van” feliratú Canon EF 24-70 mm F2.8L USM objektívre lett figyelmes, amin egy 100 dolláros árcédula lógott. „100 dollár? Ennyit még egy nem működő, törött 24-70/2.8L is megér – az eBayen 200-500 dollár közt el lehet sózni az alkatrészeket.” – gondolta. Leavitt elkérte megtekintésre az objektívet, majd észrevette, hogy a rácsavart szűrő volt összetörve, nem a frontlencse!

canon1

„Ma már többen megnézték, nagy az érdeklődés iránta.” – mondta üzletet szimatolva az eladó. Jay megkérdezte, van-e a boltban egy Canon váz, hogy kipróbálhassa a terméket, de sajnos, nem volt. „Jelenleg nincsen, de az objektív teljesen tönkrement, semmi sem működik rajta.” – válaszolta az alkalmazott. Mivel Jay nem tudta letesztelni az objektívet, ezért megkérdezte, hogy elviheti-e 50 dollárért, mire a boltos beleegyezett.

canon2

Otthon aztán Leavitt egyből felcsavarta a lencserendszert fényképezőgépére, hogy felmérhesse a károk valódi mértékét. Lecsavarta a törött, de márkás UV szűrőt, látta, hogy a frontlencse teljesen ép, csupán a szűrőmenet külsején volt pár horzsolás, de mivel a szűrő megvédte a menetet, ezért a kár csak esztétikai volt. „Hmm, az élességállítás módjának kapcsolója kézi fókuszálásra van kapcsolva, lássuk, működik-e az AF.” – és igen, a fókuszmotor is hibátlanul tette a dolgát! Tehát Jay szerzett magának 50 dollárért, azaz körülbelül 14 000 forintért egy műszakilag és optikailag kifogástalan Canon EF 24-70 mm F2.8L USM objektívet!

Igaz, az ilyen bombaüzlet messze nem mindennapi, azért érdemes nézelődni – főleg a kisvárosi – zálogházakban, mert néha előfordulhatnak nagyon jó fogások! (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...