A Samsung új okostelefon-kamerája felvillanyozza a sötétet

Eleged van a pocsék minőségű, kevés fényben készített képekből? Unod, hogy az okostelefonod kamera modulja képtelen normális képminőségű fénykép készítésére az esti fények mellett? Akkor lehet, hogy a Samsung következő fejlesztése majd megoldja a problémádat! Egy koreai befektetői konferencián hullott le a lepel a Samsung egyik legújabb fejlesztéséről, a BRITECELL („Fényes cella”) technológiáról. Ez az újfajta kamera sokkal jobban teljesít gyenge fényben, mint az összes korábbi modul: világosabb, élesebb képeket készíthetünk vele.

britecell-1

Az új kameramodulból elhagyták a hagyományos Bayer féle színszűrőt, ami egyes pixeleket zöldre vált, és így a fény jó részének útját állja. Ennek következtében pedig a fotóink sötétebbek lesznek. A Samsung mérnökei ezeket a zöld pixeleket leváltották fehérekre, így több foton éri el a szenzor fényérzékelő részét – több foton = világosabb kép, nem igaz?

A BRITECELL kameramodulok a fentebb felsorolt előnyök mellett 17%-kal vékonyabbak is lehetnek hagyományos testvéreiknél, így kevésbé türemkednek ki az okostelefonok hátoldalán. Bár a Samsung szóvivője nem említette, hogy konkrétan melyik mobileszközben fog először megjelenni az új technológia, de vélhetően a Galaxy család legújabb zászlóshajójában, amit elvileg 2016 első negyedében jelenthet be a gyártó, már ezzel a modullal találkozhatunk. (Forrás: engadget.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...