Amikor zombik házasodnak – egy egészen különleges esküvői fotózás képei

Irina Skripnik, aki amúgy profi fotós, és esküvőket is fényképez, elhatározta, hogy ezúttal egy egészen különleges projektet keres magának, ahol bemutathatja fotós és retusáló tudását. Pár nappal Halloween előtt összedugták hát férjével a buksijukat, hogy ötleteket gyűjtsenek „egy valóban szokatlan” fotós projekthez. A cél az volt, hogy olyan témát találjanak, ami aktuális, szokatlan, emlékezetes, vicces és szomorú is egyben, komoly kihívás és kreatív megközelítést igényel.

zombi1

Mivel Irina javarészt esküvőket fényképez, ezért kézenfekvő volt a fő témakör. Azonban úgy vélte, egy újabb, szokásos esküvőfotózás túl egyszerű és unalomba fulladó lenne. De mi lenne, ha zombik kerülnének a képbe? Mi lenne, ha zombik egybekelését dokumentálhatná? Miért is ne? Ez az ötlet nevezhető szokatlannak, és arra is bőségesen lesz lehetőség, hogy Irina bemutassa retusálási tehetségét. Mivel közeledett a Halloween, a téma is aktuális volt, így hát belevágott a lecsóba!

zombi2

Az ötlet csupán egy akadályba ütközött: Halloweenig már csak négy nap volt hátra, így hát igyekeznie kellett a tervezéssel/szervezéssel. Az elhatározást tettek követték: öt perc múlva már a telefonon lógott, hogy egy make-up művésszel (aki egyébként a barátja) egyeztessen. Másnap már a teljes baráti kört riasztotta, hogy kellene pár alany zombinak, akik a projektben részt vennének. Miután összeállt a banda, egy használtruha-boltban találkoztak, ahol a megfelelő ruhadarabok kiválasztása után összeállították az öltözékeket.

zombi3 zombi4

Miután meglett a megfelelő fotóstúdió, pár óra alatt összeállt a menetrend is, az ötletek papírra kerültek. Megint egy nappal később, már reggel hatkor beindult a munka; a make-up művész két asszisztens is hozott, akik segítettek a modellek előkészítésében. A csapat tehát összesen három arcfestő művészből, hét „zombiból”, egy fotósból, egy fotóasszisztensből, és egy operatőrből állt, aki a munkálatokat, a kulisszák mögötti eseményeket vette videóra.

zombi5 zombi6

A teljes előkészületek összesen hat órát emésztettek fel, majd három órányi fotózás következett a stúdióban. Ezután Odessza központjába vonultak, hogy pár tipikus esküvői helyszínt is körbejárjanak. Végül, egy 12 órás nap után, este hatra fejezték be a munkát.

zombi7 zombi8

A városban az emberek nem értették, hogy mi történik; azt hitte mindenki, hogy egy igazi esküvőnek lehetnek szemtanúi, holott csak egy Halloweeni mókát láthattak. Irina két nap alatt elkészült a fényképek retusálásával, így még épp időben mutathatta be munkáját a publikumnak. A képek alatt a videó! (Forrás: nikonrumors.com)

zombi9 zombi10

zombi11

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...