Megjelent az Adobe Camera RAW 9.6

Megjelent és letölthető az Adobe Camera RAW nyersfájl-hívó beépülő modul az Adobe Photoshop CC szoftverhez. A 9.6-os verziószámot viselő modul immár képes beolvasni a Canon PowerShot G7 X Mark II, a Leica M-D (Typ 262), a Nikon COOLPIX B700, valamint a Panasonic DMC-GX80 nyersfájljait, de tartalmaz új objektív profilokat is (a teljes lista itt olvasható).

Adobe-Creative-Cloud

Az új modulban azonban nem csak új termékek támogatása, profilja található, hanem az „Upright” képfelegyenesítő funkciónak egy továbbfejlesztett változata, ami immár a „Guided Upright” (irányított képfelegyenesítő) névre hallgat. Míg a korábbi Upright változat megfelelő hatékonyságához jól felismerhető függőleges és vízszintes vonalak szükségesek (pl. fák, oszlopok, horizont stb.), addig a továbbfejlesztettnek már maga a felhasználó is megmutathatja, hogy milyen vonalat vegyen figyelembe a szoftver a munka elvégzése során.

Az új modul innen tölthető le, de a Photoshop automatikus frissítő modulján keresztül is beszerezhető. A szintén 9.6-os DNG Converter pedig innen tölthető.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...