Mi várható az idei Photokinára?

Kétévente rendezik meg Kölnben a Photokina fotós szakkiállítást. Idén szeptember 20.-25. között vehetünk részt ezen a rangos eseményen, ahová a világ összes tájáról érkeznek kiállítók, látogatók egyaránt. A gyártók általában e tájt szokták lerántani a leplet a fontosabb, korszakalkotó fejlesztéseikről, termékeikről – ez valószínűleg most sem lesz másképp. Mit várhatunk az egyes márkáktól?

photokina

A Canontól elvileg megkapjuk az EOS 5D Mark IV-et, egy új fejlesztésű EF 24-105 mm F4L IS USM objektívet (Mark II), esetleg egy „fejlettebb”, nagy valószínűséggel APS-C méretű szenzorral szerelt MILC vázat (talán EF foglalattal?).

A FujiFilm mérnökei az X-A3-at mutathatják be, és talán arra is van némi esélyünk, hogy a gyártó „elejt” pár infómorzsát a már régóta pedzegetett középformátumú rendszerükről (esetleg bemutatják a KF vázuk prototípusát – mint anno a Pentax a K-1-et).

A Nikontól belépő- és középkategóriás dSLR vázakra van kilátás; lassan égető a D3x00 és a D5x00 vonal frissítése. Talán a Nikon 1 MILC vonal is kap némi vérfrissítést, de erre mérget nem vennék.

Az Olympustól mindenki az OM-D E-M1 Mark II-t várja, s igen jó esélyünk van rá, hogy ősszel meg is kapjuk majd a masinát, amihez ráadásul egy új kitobjektív is dukál majd (12-100 mm F4). Ezen kívül végre megérkezhet a korábban már megemlített 30 mm-es makró, és jöhet végre a PEN E-PL8 is. Bréking: állítólag a 25 mm F1.2 fix is ekkor érkezik!

A Panasonic egy új, belépő kategóriás MILC vázzal jelentkezhet (G70?), és a DMC-GH5 is nagyon érik már. Ez utóbbiban valószínűleg a GX8-ban megismert 20 MP-es Sony szenzor lesz.

Sony: a mirrorlessrumors.com szerzője arra tippel, hogy a Sony kihagyja a Photokinát, és a nagy, akár 100 MP felbontású fotómasináját, a full frame lapkás A9-et, majd inkább később, október környékén mutatják be, hogy az érdeklődés középpontjába kerülhessenek.

A kellékgyártókról, illetve a középformátumban utazó „nagyokról” nincs hír, bár bizonyára ők sem érkeznek majd üres kézzel Kölnbe.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...