A szelfizésre lett kihegyezve: bemutatkozott a Fuji X-A10 fényképezőgépe

Belépő kategóriás tükör nélküli rendszerkompaktot mutatott be a FujiFilm az X-A10 személyében. A készülék központi egysége egy 16 MP-es, APS-C méretű képérzékelő, ami a hagyományos Bayer-féle színszűrővel van felszerelve (tehát nem X-Trans alapú a képalkotás). A fényképezőgép egyik kulcsszerepű részegysége a 180°-ban felfelé dönthető kijelző, amivel az önarcképek szerelmeseinek szeretne kedvezni a gyártó. Ennek megfelelően lett kialakítva a váz markolata is, amit mindkét irányból, tehát a hagyományos és a szelfizős értelemben véve egyaránt kényelmes fogni. Az önarckép készítését továbbá az a funkció is megkönnyíti, hogy szelfi módban a hátsó paraméterező tárcsát lehet használni az élességállításhoz és a kioldáshoz.

xa10a

Ha a kijelzőt az említett szelfi módba, tehát felfelé döntjük, akkor automatikusan bekapcsol a szemérzékeléses AF, így a fényképezőgép elsősorban arcokat fog keresni a fókuszáláskor. Összesen hatféle filmszimulációs módot kapott az X-A10, de számtalan képhatással és egy úgynevezett „Portrait Enhancer” (jobb, valóságosabb bőrszíneket ígér) móddal is dolgozhatunk. A Fuji X-A10 elektronikus rendszerét a hatékonyság nevében tervezték, ezért egy akkutöltéssel 410 körüli felvétel készíthető (CIPA érték). A fotómasina legfeljebb Full HD felbontású mozgóképek felvételére is alkalmas, ezek frissítési frekvenciája maximum 30 kép/mp lehet – nem nevezhető tehát egy profi videokamerának.

xa10b

A FujiFilm X-A10 tükör nélküli rendszerkompaktot 2017 januárjától lehet majd megvásárolni, ára szettben az XC16-50 mm F3.5-5.6 OIS II objektívvel 500 dollár lesz.

xa10c

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...