Elstartolt a FujiFilm X-T20 tükör nélkülije

Megérkezett a FujiFilm új, elérhető(bb) árkategóriájú, a dSLR vázakra hajazó, ám tükör nélküli fényképezőgépe, az X-T20, amely az X-T2 kistestvéreként igyekszik meghódítani a kezdő fotósok szívét. Az X-T20 igen sok elemet megörökölt a drágább modellből, így például az új, 24 MP-es X-Trans CMOS szenzort, vagy a fejlett AF rendszert. Bár a Fuji fényképezőgépek (eddig) nem igazán remekeltek mozgóképkészítés terén, az X-T20 már képes a 4K felbontású, 30 kép/mp képfrissítésű videók felvételére.

Az X-T20 is rendelkezik beépített elektronikus keresővel, aminek 2,36 millió képpontos a felbontása, OLED technológiára épül és 0,62-szeres nagyítást kínál. Csakúgy, mint a keresője, az X-T20 kezelőfelülete és vezeték nélküli kommunikációs egysége megegyezik az elődmodellével. Igaz, az X-T2-höz képest az X-T20 nem időjárásálló, nincs dedikált ISO tárcsája, nincs rajta miniatűr joystick, de van cserébe érintésérzékeny kijelzője, amit álló- és mozgóképkészítéskor egyaránt használhatunk például az AF mező áthelyezésére.

Az X-T20 február végétől kerül a boltok polcaira, és kapható lesz többféle konfigurációban: a 16-50 mm F3.5-5.6 OIS és a 18-55 mm F2.8-4 OIS objektívekkel szettben 1200 illetve 1000 dollárt kell majd érte fizetni. Aki azonban csak a vázat venné meg, az 900 dollárból megússza majd a vásárlást.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...