Felturbózva érkezik a Fuji X100T utódja, az X100F

Az X-T2-ből származó 24.3MP-es X-Trans III APS-C képérzékelő köré épül a Fuji legújabb fix objektíves, csúcskategóriás kompaktja, az X100F. A készülék bitang gyors sebességéért és képfeldolgozásáért pedig az X-Processor Pro processzor felel. Egyik legszembetűnőbb frissítés a korábbi modellhez képest – a felbontáson kívül – az AF rendszer korszerűsítése, ami azt jelenti, hogy 49 helyett immár 91 mező áll rendelkezésünkre. A könnyű és gyors mezőválasztást a hátlapon elhelyezett joystick teszi lehetővé.

Változásokat nem csak a fényképezőgép belbecsén és hátoldalán láthatunk, hanem a tetőlemezen is, ahol a záridő tárcsáján már az érzékenységet is beállíthatjuk. A hátsó paraméterező tárcsa mellé társul egy második is, amit a váz előlapjára helyeztek a mérnökök. A fotósok örömére a hibrid kereső is megmaradt, ám ennek funkcionalitását megnövelték: ha bekapcsoljuk az elektronikus távmérő módot, akkor belenagyíthatunk a keresőképbe.

Új még az expozíció korrekció tárcsáján látható „C” mód is, az ACROS filmszimulációs mód, a WCL-X100 és a TCL-X100 konverter előtétlencsék (mindkettő már a Mark II jelölést viseli az elektronikus csatlakozók miatt). A Fuji X100F február 16-án kerül a boltok polcaira, ára 1300 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...