Megjelent a Sony új csúcskategóriás bridge gépe, a Cyber-shot RX10 IV

Az ultrazoomos bridge RX10-nek immár a negyedik generációját mutatta be a japán gyártó. Az 1”-os CMOS lapka köré épülő Mark IV ekvivalens 24-600 mm-es gyújtótávolsági tartományt fed le, ahol F2.4-4 értékekről indul a rekesz. A Sony igen komolyan veszi ezt a kategóriát is, így nem csoda, hogy az RX10 Mark IV olyan tudással van felvértezve, ami eddig nem volt jelen ezekben a fényképezőgépekben.

Az RX10 Mark IV 24 kép/mp-es sorozatfelvételre képes úgy, hogy közben képkockánként működik a fénymérés és az AF; a nagy sebességhez pedig puffer is van bőven: a gyári adatok szerint akár 249 db RAW fájl fér el az átmeneti tárolóban. Az autofókusz sem hétköznapi ebben a szegmensben, ugyanis a fázisérzékeléses rendszer 315 AF mezővel rendelkezik, melyek 0,03 mp-es reakcióidővel ejtenek ámulatba.

A szenzorra szerelt autofókusz mezők a képérzékelő 65%-át fedik. A hatékony témakövetést a Sony „High Density” (Nagy Sűrűségű) AF követőrendszere garantálja, ami az „igazi” fókuszmezők közti területeken is képes folytatni a mozgó téma lekövetését. A nagy átfogású optikához amúgy egy 4,5 FÉ előnyt ígérő képstabilizátor is tartozik, tehát nem kell tartani a bemozdulásoktól még a tele tartományban sem.

A Sony RX10 Mark IV hátoldalán egy dönthető, érintésérzékeny kijelző található, de ha valaki jobban szereti a keresőt, az is rendelkezésre áll: az OLED elektronikus kereső (2,35 millió képpontos felbontással) késlekedéstől szinte teljesen mentes képet ad, ami azt az érzést kelti a fotósban, mintha optikai keresőbe nézne. Természetesen van beépített WiFi, NFC és Bluetooth modul is, így a vezeték nélküli használat garantált.

Mozgóképeket legfeljebb 4K felbontásban készíthetünk, a képfrissítés frekvenciája 24/30 kép/mp lehet. Videózás közben is érezhető a fázisérzékelős AF jótékony hatása, így a fókuszátmenetek is gördülékenyek lesznek. Full HD-ban 120 kép/mp a csúcs, és az S-Log3/S-Gamut3 profilok is elérhetők. Mindennek persze ára van: az októbertől megvásárolható fényképezőgépért 1700 dollárt kér a gyártó.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...