Új professzionális videokamerákról rántotta le a leplet a Canon

Négy új, professzionális videokamerát mutatott be ma a Canon, melyek közül kettővel akár 4K felbontású mozgóképeket is felvehetünk. Az XF405 és az XF400 legfeljebb 50 kép/mp-es képfrissítési frekvenciára képes a manapság oly népszerű 4K felbontásban, míg az XA15 és az XA11 Full HD-ban képes ugyanerre a frekvenciára. A két négyszázas viszont 100 kép/mp-es képváltást tud Full HD-ban, ami remek lassított felvételeket eredményezhet. A Canon XF405 és az XF400 egy 1”-os CMOS lapka köré épül, ami Dual Pixel AF élességállítással van felvértezve. Mind a négy modell beépített objektívet kapott, ahol a két 4K-s modell ekvivalens 25,5-382,5 mm-es tartományt fed le. A két kisebb kamera viszont bő húszszoros nagyításra képes: az optikák ekv. 26,8-576 mm között használhatók. Jöjjenek a részletek:

XF405 és XF400 – sokoldalúság, 4K minőség, kompakt kivitel

Az XF405 és a XF400 új fejlesztésű, (35 mm-es filmnél 25,5 mm-382,5 mm-es gyújtótávolsággal ekvivalens) 15x-ös optikai zoom objektívvel, 1.0-Type CMOS érzékelővel és Dual DIGIC DV 6 képfeldolgozó processzorral készít kiváló minőségű 4K/50p képeket a teljes zoomtartományban. Full HD módban folyamatos 100fps sebességű rögzítésre képes a lassított felvételek készítésekor. Kompakt, könnyű háza fejlett funkciókat rejt. Beépített Neutral Density (ND) szűrőivel még erős fényviszonyok között is nagyszerű, kis mélységélességű képek készíthetők. A többeszközös, egyidejű rögzítést Dual SD kártyahelyek támogatják, így hosszabb felvételek rögzíthetők és a biztonsági mentés is azonnal elvégezhető. Az XF405 és az XF400 többféle csatlakozási lehetőséget kínál, köztük HDMI-, XLR Professional Audio Terminal-, LAN- és távcsatlakozást. Az XF405 3G-SDI terminállal is rendelkezik. A beépített wifi-képesség támogatja az ftp-fájlátvitelt, és lehetővé teszi, hogy a videokamerát a Browser Remote szoftverrel mobileszközről vezéreljék.

4K UHD/50P – nagy sebességű rögzítés SD-kártyára Az XF405 és az XF400 támogatja az UHD/50P MP4 és az XF-AVC* formátumú (150 Mbps) rögzítést és a 100 fps sebességű lassított felvételkészítést. A kamerák kis zajkibocsátásáról és nagy érzékenységéről 1.0-Type CMOS érzékelő és két DIGIC DV 6 képfeldolgozó processzor gondoskodik, amelyek nagy tisztasággal és részletezettséggel készítenek kiváló minőségű felvételeket. Széles dinamikatartományú (Wide Dynamic Range) üzemmódban a felhasználó 800%-os dinamikatartományban filmezhet, még részletesebben megjelenítve a közepes és magas színtónusokat.

Kiváló minőségű 4K 15x zoom objektív

Az új fejlesztésű 4K objektív, az 1.0-Type CMOS érzékelő és a Super UD elemek minimumra szorítják a tengelymenti színhibák előfordulását (kromatikus aberráció), és rendkívüli képtisztaságot garantálnak az XF405 és az XF400 videokameráknál. Mindkét modell ultraszéles, 25,5 mm-es, nagy nagyítású, 15x-ös optikai zoomolást biztosít 4K felbontás mellett. Full HD üzemmódban 30x-os fejlett zoomolásra képesek a képminőség romlása nélkül. Az öttengelyű képstabilizálóval minden, a kamera mozgásával járó helyzetben stabil képeket készítenek. A 0,8x-os széles látószög és az 1,5x-ös telekonverter fokozzák a rugalmasságot és a fedettséget 4K és Full HD üzemmódban. Dual Pixel CMOS AF a gyors és pontos automata élességállításhozA Dual Pixel CMOS AF az XF405 és az XF400 modellnél is gyors és pontos autofókuszálást biztosít a kép mintegy 80%-án. Az érintőképernyőn tovább szabályozható a fókusz, és könnyen kezelhető a kamera. Többféle AF-beállítás lehetséges: pl. Face Priority AF, Face Only AF és az innovatív Dual Pixel Focus Guide. Utóbbi a fókusz helyét vizuálisan jelezve támogatja a manuális élességállításos felvételkészítést.

XA15 és XA11 – professzionális teljesítmény és funkcionalitás

Az XA15 és az XA11 Full HD videokamerák 20x-os 26,8-576 mm-es optikai zoom objektívei sokféle témát képesek kiváló képminőséggel megörökíteni. A Hi-UD objektívek csökkentik a tengelymenti színhibák előfordulását (kromatikus aberráció), és élénk színhatást biztosítanak a képeken. A Canon HD CMOS érzékelője és a nagy teljesítményű DIGIC DV4 képfeldolgozó processzor kevés fényben is nagyszerű teljesítményt nyújt, és 35 Mbps (50P) sebességgel készít kifogástalan Full HD felvételeket. A magas dinamikatartományú (Wide DR) üzemmód támogatja az erősen megvilágított területek tömörítését a 600%-os dinamikatartomány eléréséhez. Ez bármilyen rögzítési környezetben alkalmazható, ahol a világos és a sötét részek közötti különbség túlexponálást okozna. A képmegjelenítés rugalmasságát fokozza a „Slow/Fast Segment” funkció, amellyel 0,4x és 1200x között állítható be a felvételkészítés sebessége.  Mindkét videokamera támogatja az AVCHD és MP4 formátumokat – tehát képes eltérő bitsebességű felvételeket készíteni egyidejűleg két külön SD-kártyára. Az XA15 és az XA11 több csatlakozóval rendelkezik: HDMI, XLR Professional Audio Terminal, fejhallgató és opcionális GPS. Az XA15 az SDI-kimenetet is támogatja. A kompakt és könnyű házba szerelt XA11 és X15 ideális az olyan mozgalmas felvételek készítéséhez, amikor a sebesség és a mobilitás is lényeges. A dinamikus üzemmód öttengelyű (hossztengely körüli elfordulás, vízszintes elfordulás, függőleges elfordulás, felfelé-lefelé, jobbra-balra) képstabilizációt alkalmaz a gyorsan mozgó témák különböző stílusú képeinek rögzítésekor.

Az XF405/XF400 főbb jellemzői:

  • 4K UHD/50P rögzítés SD kártyára, nagy sebességgel
  • Kiváló minőségű 4K objektív, 15x-ös zoom
  • Dual Pixel CMOS AF a gyors és pontos automata élességállításhoz
  • Hálózati működés FTP-átvitellel és távvezérléssel
  • Kompakt, könnyű ház, professzionális működés

Az XA15/XA11 főbb jellemzői:

  • Nagy optikai teljesítmény
  • Lenyűgöző Full HD képminőség
  • Professzionális rögzítési lehetőségek
  • Professzionális csatlakozók
  • Egyszerű használat, kompakt kivitel
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...