Ez a tervező megalkotta a tökéletes billentyűzetet az Adobe szoftvereihez

Aki tényleg sokat dolgozik az Adobe szoftvereivel (itt most ne csak a Photoshopra gondoljunk, hanem akár a Premierre, az Illustratorra, az Auditionre, vagy az After Effects-re), az nyilván legmélyebb álmából felkeltve is azonnal tudja az összes billentyűkombinációt a programok funkcióihoz, s tény, hogy a „kombók” nagymértékben felgyorsítják a munkamenetet, azért néha jól jönne egy célhardver, ami még jobban felturbózná a melót. Így gondolhatta ezt Vinicius Araújo, aki tervezőként tevékenykedik, mert nekiült, és lerajzolta saját elképzelését a „tökéletes” billentyűzetről, amivel a fent említett programcsomagokat lehet sebesen használni.

Ez a billentyűzet még csak elképzelés, valós, megfogható termék (egyelőre) nem létezik belőle. Érdekes elgondolás, hogy a tervező színes billentyűjelölések helyett inkább érintőfelületekre fekteti a hangsúlyt. A klaviatúra jobb szélén, fent egy kijelző található, ami az épp aktív eszközt mutatja. Efölé egy másik, ám kisebb LCD került, amin a kiválasztott szoftvercsomag ikonja szerepel.

A koncepció fontos része a kör alakú, érintős „görgető kerék” (bal szélen, alul), amivel például a csúszkák paramétereit, vagy a színválasztást lehet beállítani. A funkcióbillentyűk fölötti program piktogramok nem csak esztétikai funkciót látnak el, hanem érintésükkel az adott program elindulna a gépen. Nekem csak a lapos billentyűk nem tetszenek; nem vagyok híve az elmúlt években divatossá vált notebook billentyűzeteknek. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • Jack_Package

    Pont ez jutott eszembe amit a végén felhoztàl, ezektöl a chiclet billentyüzetektöl kiver a viz….értem én, hogy apple-hatàs, de hogy hasznàlhatatlan az tuti.
    Amugy maga a cucc jo, ha nem is forradalmi, annyi a baj, hogy ha piacra is kerül valaha, tuti aranyàron lenne, mint minden cucc amit Adobe-irànyitàsra terveztek. Nézegettem màr ezt a Loupedeck, meg Palette gear megoldàsokat, amik nem tünnek rossznak, de azért a pénzért màr objektivet is lehet venni, az többet ér…