Ez a tervező megalkotta a tökéletes billentyűzetet az Adobe szoftvereihez

Aki tényleg sokat dolgozik az Adobe szoftvereivel (itt most ne csak a Photoshopra gondoljunk, hanem akár a Premierre, az Illustratorra, az Auditionre, vagy az After Effects-re), az nyilván legmélyebb álmából felkeltve is azonnal tudja az összes billentyűkombinációt a programok funkcióihoz, s tény, hogy a „kombók” nagymértékben felgyorsítják a munkamenetet, azért néha jól jönne egy célhardver, ami még jobban felturbózná a melót. Így gondolhatta ezt Vinicius Araújo, aki tervezőként tevékenykedik, mert nekiült, és lerajzolta saját elképzelését a „tökéletes” billentyűzetről, amivel a fent említett programcsomagokat lehet sebesen használni.

Ez a billentyűzet még csak elképzelés, valós, megfogható termék (egyelőre) nem létezik belőle. Érdekes elgondolás, hogy a tervező színes billentyűjelölések helyett inkább érintőfelületekre fekteti a hangsúlyt. A klaviatúra jobb szélén, fent egy kijelző található, ami az épp aktív eszközt mutatja. Efölé egy másik, ám kisebb LCD került, amin a kiválasztott szoftvercsomag ikonja szerepel.

A koncepció fontos része a kör alakú, érintős „görgető kerék” (bal szélen, alul), amivel például a csúszkák paramétereit, vagy a színválasztást lehet beállítani. A funkcióbillentyűk fölötti program piktogramok nem csak esztétikai funkciót látnak el, hanem érintésükkel az adott program elindulna a gépen. Nekem csak a lapos billentyűk nem tetszenek; nem vagyok híve az elmúlt években divatossá vált notebook billentyűzeteknek. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...