Életeket mentett egy drón

Eddig megszokhattuk, hogy ha egy drón a címlapokra kerül, akkor azzal tuti valamilyen szabálysértést követett el a pilótája. Az elmúlt években számtalan balesetről, „majdnem balesetről” számolt be a média, így már valóságos csodának számít, ha valami jót is lehet olvasni ezekről a repülő kamerákról. A mostani hír pedig már szinte csodaszámba megy: egy drónnal két tinédzser életét mentették meg az ausztrál partok mentén.

A Westpac Little Ripper Lifesaver életmentő drón

Két tini úszni indult, majd percekkel később már az életükért küzdöttek, ugyanis az ár kihúzta őket a nyílt óceán felé. A két fiatal hiába próbált a part felé visszaúszni, túl erős volt a hullámok szívóereje. A 16 és 17 éves srácok küzdelmét szerencsére észrevette valaki a partról, és segítséget hívott. A parti őrség egy Stella X1000 UAV, más néven „Westpac Little Ripper Lifesaver” drónt küldött a helyszínre, aminek közreműködésével nagyon gyorsan, csupán 70 másodperc alatt sikerült lokalizálni a bajba kerülteket. Ez a drón egy életmentő, automatikusan felfújódó mentőmellényt hordoz, amit a pilóta gombnyomásra ki tud oldani. Az „ULB Marine POD” vízzel való érintkezéskor automatikusan felfújódik a beépített széndioxid gázt tartalmazó rendszer segítségével.

ULB Marine POD

A parti őrség elmondása szerint a hagyományos módszerekkel legalább háromszor ennyi idő telt volna, mire elérik a két fürdőzőt, így a drón igazi rekordot döntött. (Forrás: fstoppers.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...