A Zeiss lerántotta a leplet a Loxia 25 mm F2.4 objektívről

A Zeiss Loxia 25 mm F2.4 lencserendszer a manuális objektívek családját bővíti. A Sony E bajonettes optika kirajzolja a kisfilm méretű képérzékelők teljes területét, így használható a Sony A7-A9 fényképezőgépeivel egyaránt. A kompakt, tömzsi objektíven kikapcsolható a „kattanós” rekeszváltás, ami ideális eszközzé teszi videofilmek készítéséhez is. A gyártó a teljes képterületen tökéletes képminőséget ígér, ami az 1300 eurós árcédulán látszik is.

A kicsi, masszív, és sokoldalú optika tökéletesen kiegészíti a 21, a 35, az 50 és a 85 milliméteres Loxia sort. Mivel terjedelme igen csekély, és nem kelt feltűnést, ezért a fejlesztői ezt az objektívet is melegen ajánlják a sokat utazó fotósoknak. A termék márciusban kerül a boltokba, alaptartozékként jár majd hozzá egy napellenző is. Akinek még nincs meg egyik Loxia objektív sem, az várjon kicsit a vásárlással, mert a Zeiss-nek lesz majd egy olyan csomagja filmkészítők részére, amiben mind az öt lencserendszer benne lesz.

Fontosabb műszaki paraméterek: 52 mm-es szűrőmenet átmérő, 25 mm-es gyújtótávolság, kirajzolja a kisfilm méretű szenzorokat, kézi élességállítás, „Distagon-féle” felépítés, F2.4-22 közti rekesztartomány, Sony E bajonett, 25 centis legkisebb tárgytáv, 81°-os átlós látószög, 62 x 88 mm-es méret, 10 lencsetag 8 csoportba rendezve, 393 grammos tömeg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...