Elkészült a világ első E-bajonettes analóg fényképezőgépe

Egy elszánt rajongó, Alexander Gee egy évvel ezelőtt gondolt egy nagyot, és szép lassan megvalósította: megépítette a világ első filmes fényképezőgépét, aminek E-bajonettje van. A „LEX” névre keresztelt masina 35 mm-es filmmel tölthető („full frame”), és ha teljes egészében elkészül, szabadon elérhetővé válik minden tervrajza, így akinek van egy kis kézügyessége, hozzáférése 3D nyomtatóhoz, az magának is építhet majd egyet. A fejlesztő a LEX Optical weboldalon naplót vezetett a munkálatokról, érdemes majd megnézni!

Gee a készülék fejlesztését a Sony A7 zárrendszerével kezdte, majd szépen haladt végig a teendőkkel egészen addig, míg végül el nem készült a teljes egészében működőképes prototípussal. A bemutatógép egyelőre nem olyan szép, mint amilyen majd a végleges változat lesz, de kezdetnek ez is megteszi. Alexander Gee azt tervezi, hogy esetleg egy közösségi pénzgyűjtő oldal közreműködésével összegyűjt annyi pénzt, hogy egy kisebb sorozatot megfinanszírozhasson, aztán majd elérhetővé teszi a tervrajzokat is.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen fényképeket készít ez a filmes gép, kattints ide. Érdemes követni a fejlesztőt Facebook, vagy Instagram oldalán. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...