Elkészült a világ első E-bajonettes analóg fényképezőgépe

Egy elszánt rajongó, Alexander Gee egy évvel ezelőtt gondolt egy nagyot, és szép lassan megvalósította: megépítette a világ első filmes fényképezőgépét, aminek E-bajonettje van. A „LEX” névre keresztelt masina 35 mm-es filmmel tölthető („full frame”), és ha teljes egészében elkészül, szabadon elérhetővé válik minden tervrajza, így akinek van egy kis kézügyessége, hozzáférése 3D nyomtatóhoz, az magának is építhet majd egyet. A fejlesztő a LEX Optical weboldalon naplót vezetett a munkálatokról, érdemes majd megnézni!

Kép forrása: lexoptical.com

Gee a készülék fejlesztését a Sony A7 zárrendszerével kezdte, majd szépen haladt végig a teendőkkel egészen addig, míg végül el nem készült a teljes egészében működőképes prototípussal. A bemutatógép egyelőre nem olyan szép, mint amilyen majd a végleges változat lesz, de kezdetnek ez is megteszi. Alexander Gee azt tervezi, hogy esetleg egy közösségi pénzgyűjtő oldal közreműködésével összegyűjt annyi pénzt, hogy egy kisebb sorozatot megfinanszírozhasson, aztán majd elérhetővé teszi a tervrajzokat is.

Kép forrása: lexoptical.com

Kép forrása: lexoptical.com

Ha kíváncsi vagy arra, milyen fényképeket készít ez a filmes gép, kattints ide. Érdemes követni a fejlesztőt Facebook, vagy Instagram oldalán. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: lexoptical.com

Kép forrása: lexoptical.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...