Megérkezett az új szuper kalandkamera, a DJI Osmo Action

Úgy tűnik, a DJI a kalandkamerák trónjára készül, ugyanis az Osmo Action olyan funkciókat és szolgáltatásokat nyújt egy kompakt, strapabíró csomagban, amit még a konkurencia is megirigyelhet! Az Osmo Actionben ugyanaz a 1/2,3”-os képérzékelő található, ami az Osmo Pocketben szolgál: a 12 MP-es egység RAW adatfolyam mentésére is képes. Mozgóképek terén 4K HDR videók felvétele is lehetséges, a CMOS lapkára pedig egy három lencsetagból álló, 145 fokos látószöggel rendelkező, F2.8-ról induló optika karcol.

Kép forrása: DJI

A DJI Osmo Action képstabilizátorral is fel van szerelve, s bár ez csak egy elektronikus rendszer, igen hatékonyan és zökkenőmentesen működik. A RockSteady névre keresztelt stabilizátor használata során a képméretből 18-22%-ot vesztünk. Az ultra nagylátószög hajlított képhatásának kiküszöbölése végett van egy de-warp funkció, ami viszonylag egyenes képet ad. Az Somos Action két kijelzővel szolgál: a hátsó 2,25”-os, míg az elülső egy 1,4 hüvelykes monitor. A hátsó egység érintésérzékeny és a gép menürendszerének kezelésére szolgál, míg az elülsőn az önarcképek szerelmesei, illetve a vloggerek láthatják magukat.

Kép forrása: DJI

Természetesen az Osmo Action igazi kalandkamerához híven igen kemény kialakítást kapott, így 11 méteres mélységig vízhatlan, por- és ütésálló, de az sem tesz benne kárt, ha maximum 1,5 méteres magasságból véletlenül leejtjük. Ha ez kevés lenne, használhatjuk a DJI által külön árult tokot, ami még nagyobb védelmet ígér.

Kép forrása: DJI

A DJI Osmo Action kamerán összesen három nyomógomb található. Az egyik a bekapcsoló, a másik a videofelvételt indító, míg a harmadik egy dedikált nyomógomb („Quick Switch”, avagy „QS”), amivel a felvételi módok között váltogathatunk, de segítségével az aktív kijelzőt is megválaszthatjuk stb. A megfelelő méretű gombok még a kesztyűben való használatot is viszonylag könnyűvé teszik, de ha minden kötél szakadna, még mindig választhatjuk a hangvezérlést.

Kép forrása: DJI

Visszatérve a képalkotásra: a készülékkel 16:9 vagy 4:3 oldalarányú, 12 MP-es képeket lőhetünk RAW (DNG), vagy JPEG formátumban, az érzékenységi tartomány ISO 100-tól ISO 3200-ig tart, a zársebesség pedig 1/8000 és 120 mp közé állítható. A sorozatfelvételi sebesség legfeljebb 7 kép/mp lehet, míg az önkioldó 3, vagy 10 mp-re állítható. Mozgóképeknél a 4K @ 60 fps a csúcs (100 Mbps), illetve a 4K HDR @ 30 fps. Lassított felvételeket Full HD-ban vehetünk fel, ahol a képfrissítés 240 kép/mp.

Természetesen van beépített WiFi és Bluetooth modulja is a gépnek, amelyek lehetővé teszik az Android, illetve az iOS rendszerű okoseszközökkel való irányítást. Fájljainkat microSD kártyára menti a kamera (legfeljebb 256 GB-os adattárolókat kezel a DJI Osmo Action). A termék akkumulátora az USB-C aljzaton keresztül tölthető fel, s egy töltéssel legfeljebb 116 percig mehet egyfolytában a videofelvétel.

A DJI Osmo Action 350 dolláros áron rendelhető elő. A csomagban a kamerán kívül lesz még egy keret, egy lapos, ragasztószalagos rögzítő lap, egy ívelt rögzítő lap, egy cseretalp, egy akku, egy tok az akkuhoz, egy USB-C kábel. A kamerához a gyártó többféle kiegészítőt kínál. Bővebb infóért erre tessék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...