Érdekes kijelzővel érkezik a FujiFilm X-Pro3

A FujiFilm X-Pro gépcsaládja mindig is egy kissé kitűnt a tömegből. Az X-Pro gépek általában gondolkodásra, lassításra, a fotózás élvezetére ösztönzik a fotográfust. Az X-Pro3 – csakúgy, mint elődjei – kombinálja a legmodernebb technológiákat a filmes, „távmérős jelleggel”: a klasszikus külsejű vázban gyakorlatilag egy X-T3-at bújtatott el a gyártó, ám adott hozzá némi extrákat is.

Kép forrása: FujiFilm

Ha már a lassításra, a gondolkodásra akarja késztetni tulaját a Fuji, akkor a mérnökök azt is szeretnék, ha a fotós több időt töltene szemhez emelt géppel – főleg, ha figyelembe vesszük a szofisztikált elektrooptikai hibrid keresőt, ami példátlan a digitális gépek világában. A hibrid kereső nagyítása az elődhöz képest immár fixen 0,52-szeres, a panel OLED technológiát használ és 3,69 millió képponttal rendelkezik.

Kép forrása: FujiFilm

Az X-Pro3 majdnem ugyanúgy néz ki, mint az X-Pro2, ám a tető- és a fenéklemez itt már titánból készül. Aki strapabíróbb fényezést szeretne, annak a gyártó az úgynevezett „Duratect” fényezést is felkínálja plusz 200 dollárért (ezüstben, vagy feketében rendelhető). Az igazi különbség az X-Pro2 és az X-Pro3 között a hátoldalon található kijelző, ami az újoncnál alaphelyzetben zárva van, és csakis lefelé dönthető legfeljebb 180 fokban. Ez a megoldás előnyös azoknak, akik „csípőből” tolják a képelést, aki viszont maga elé kinyújtott karokkal komponál, az koppanni fog. A zárt kijelző hátoldalán viszont van egy kisméretű LCD, ami alaphelyzetben az éppen aktív filmszimulációs módot, az ISO értéket és a fehéregyensúlyt mutatja.

Kép forrása: FujiFilm

A fotógép lelke amúgy a már fentebb említett X-T3-ból származik: 26 MP-es BSI X-Trans CMOS lapka, hibrid AF rendszer (fázis- és kontrasztérzékelésen alapul). Bizonyára nem ez a masina lesz a filmkészítők kedvence: bár az X-Pro3 képes legfeljebb 4K felbontású klipek felvételére, ezek legfeljebb 15 percesek és 30 kép/mp frekvenciájúak lehetnek. Az adatok biztonságos tárolásáról két SD memóriakártya foglalat gondoskodik (UHS-II támogatással); a fényképezőgépen USB-C 3.1 aljzat is található, így az ezen keresztül is tölthető. Természetesen van beépített WiFi és Bluetooth modul is, így azok előnyeit bárki élvezheti, aki okoseszközzel összepárosítja az X-Pro3-at.

A FujiFilm X-Pro3 „hamarosan” megvásárolható lesz, ára hagyományos fényezéssel 1800, míg a Duratect külsővel 2000 dollár lesz. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...