Időjárásálló 35 mm F2 objektív és 1,4x telekonverter érkezett a Fujitól

A FujiFilm bejelentette a már egy ideje felemlegetett Fujinon XF 35 mm F2 R WR objektívet és az 1,4-szerező telekonvertert, az XF 1,4 TC WR-t. A Fuji X rendszerhez már jó ideje kapható az XF 35 mm F1.4 R (tulajdonképpen az X-Pro 1-gyel egy időben jelent meg), amelynek kedvezőbb árfekvésű alternatívája lehet az XF 35 mm F2 R WR, amely ráadásul időjárásálló kivitelnek örvend. 2 ED lencsetag, 9 lamellás írisz, Nano-GI lencsebevonat – ezek a tényezők szinte garantálják a hibáktól mentes képalkotást.

fujinon35f2

Az XF 35 mm F2 R WR az APS-C méretű szenzorokat rajzolja ki, összesen 9 lencsetagból áll, melyeket a mérnökök 6 csoportba rendezve építettek a tubusba. Az élességállítás belsőleg történik, tehát fókuszáláskor az objektívnek nem változik a hossza. A csupán 170 grammos lencserendszerrel legfeljebb 30 centiméteres tárgytávot választhatunk, míg a szűrőmenetbe 43 milliméteres filtereket csavarhatunk. A novembertől kapható optika 400 dolláros áron lesz megvásárolható.

fujinontc14

A szintén időjárásálló telekonverter, az XF 1,4 TC WR, jelenleg csak a Fuji XF 50-140 mm F2.8 R LM OIS WR telezoommal kompatibilis, de a gyártó a (közel)jövőben vélhetően egyre több olyan objektívet (például az XF 100-400 mm szuper telefotót) fog piacra dobni, melyekkel majd élvezhetjük ezt az optikai remekművet. Erre a telekonverterre azonban még egy picit várni kell, a hírek szerint csak idén decembertől lesz kapható. Ára 450 dollár körül alakul.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...