Ilyen halszemoptikát még nem látott a világ: 4,9 mm full frame-re!

Szerényen „A Fényhajlító” („The Light Bender”) nevet kapta Roger Cicala legújabb alkotása, ami a C-4 Precision Optics 4.9 mm F3.5 Hyper Fisheye típusjelet viseli. A Sony E bajonettel szerelt optikai csoda 270 fokos látószöggel bír, ami azt jelenti, hogy nem csak azt kaphatjuk vele lencsevégre, ami előttünk van, hanem azt is, ami mellettünk és mögöttünk! A potom 39 000 dolláros üveget persze bérelni is lehet Roger Cicala Lensrentals üzletében: heti 1250 dollárt kérnek érte.

Kép forrása: lensrentals.com (a szerzők szíves engedélyével)

Az objektív prototípusát az Aaron Closz, Brian Caldwell és Wilfried Bittner hármasból álló csapat már tavaly februárban „összedobta”, de bő egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kereskedelmi termékké érjen a projekt gyümölcse. A 12,97 kilogrammos különlegességben öt különösen alacsony szórású lencsetag is megtalálható, amelyekre szüksége is lesz az optikának fényhajlítás közben. Maga az objektív nem csak a tubusból és a lencsetagokból áll, hanem szerves részét képezi egy kihúzható háromláb is; a szett kialakítása miatt értelemszerűen ezt az üveget nem lehet olyan egyszerűen bevetni, mint egy hagyományos halszemet.

Ezt látja a The Light Bender – kattints! (Kép forrása: lensrentals.com)

A csapat a prototípus összeszereléséről egy videót is készített, ezt itt nézhetitek meg:

Bővebb információkért és további termékfotókért látogassatok el a lensrentals.com weboldalára! (Forrás: dpreview.com és lensrentals.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...