El sem hinnéd, mennyire masszív lett a Canon EF 35 mm F1.4L II USM

A lensrentals.com szakijai, Roger (az ügyvez.) és Aaron szétkapták a Canon legújabb nagylátószögű, luxus kiadású fix optikáját, az EF 35 mm F1.4L II USM-t, hogy megnézzék, vajon miért olyan batár nehéz és nagy a drágaság.

canon35ii

Ez az objektív iszonyatosan túl van méretezve a többi, általunk szétszedett fixekhez képest. Ahol kell – belül -, olyan masszív, mint egy tank. A mozgó alkatrészek nagyok és erősek. Hat nagy csavart használtak a mérnökök olyan helyeken, ahol más objektíveknél csak három kicsit találni. Az élességállításért felelő, mozgó lencsecsoport például komoly csapágyakon mozog, nem pedig kis vézna nejlon felületeken csúszkál. […] Ha összegeznem kellene egy mondatban ennek az optikának a felépítését, egyszerűen csak annyit mondanék róla, hogy sehonnan sem spóroltak ki semmit.” – nyilatkozták az arcok.

masszivcucc

Fém és üveg – itt semmi sem ócska nejlon vagy műanyag! (A kép forrása: lensrentals.com)

Néha a dolgok egyszerűen azért olyan drágák, mint amilyenek, mert van bennük anyag, know-how. S néha azért olyan nehezek, mert robusztusra vannak tervezve. Aki kíváncsi a teljes szétszerelésre, az látogasson el a lensrentals.com blogoldalára, és nézze végig a temérdek képet! (Forrás: canonrumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...