Profi videokamera nagyon jó áron: íme, a Z CAM E2-M4 4K kamera

A Z CAM bejelentette a m4/3 alapokra épített E2-M4 jelű videokameráját, ami az E2 kedvezőbb árú testvérmodellje. A gyártó érdekes módon nem hagyta ki a fontos részleteket – a csúcsmodell és az 1500 dolláros E2-M4 között lényegében csak annyi a különbség, hogy az utóbbit nem lehet további kamerákkal összeszinkronizálni. Az E2-M4-re gyakorlatilag az összes m4/3 foglalatú objektív felcsavarható, elektronikus csatlakozásainak hála pedig van autofókusz és blendevezérlés is.

Kép forrása: Z CAM

Az E2-M4 támogatja a HDMI aljzaton keresztül a 12-bites ProRes RAW adatfolyam továbbítását, így külső felvevőkkel – mint amilyenek például az Atomos egységei – az utófeldolgozás szempontjából sokkal rugalmasabb formátummal dolgozhatunk. A Z CAM E2-M4 június elejétől lesz megvásárolható; a készülék támogatja az RTMP (Real-Time Messaging Protocol), az RTPS (Real-Time Publish-Subscribe), valamint az SRT (Secure Reliable Transport) élő közvetítési protokollokat, így számítógép közbeiktatása nélkül, a kamerával közvetlenül készíthetünk élő műsorsugárzást.

Kép forrása: Z CAM

A Z CAM E2-M4-gyel legfeljebb 4K felbontásban dolgozhatunk, ahol belső adattárolóra 10, külsőre 12-bites színmélységben menthetjük anyagainkat. Bár a dobozban gyárilag nem mellékelik a fali aljaztról való működéshez szükséges adaptert, az E2-M4 megkapja azokat a kellékeket, melyek a csúcsmodellhez is járnak. Bővebb infóért irány a gyártó honlapja!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...