Délelőtti vegyesfelvágott

Várható volt, hiszen már az utódja sem mai csibe, így szerintem senkit sem ér váratlanul, hogy a Nikon Coolpix P900 (tesztem róla itt olvasható) nyugdíjba vonult. A 83-szoros átfogású optikával megáldott bridge gépet bő öt évvel ezelőtt mutatta be a japán gyártó, így kicsit csodálkozom is, hogy csak most zárta le a gyártását. Na, mindegy, jó volt, érdekes volt, de a P1000 még brutálisabb!

Nem sokára érkezik a Panasonic legújabb, full frame szenzoros fotómasinája, a Lumix DC-S5, ami egy kedvező árú alternatíva lesz majd az S1/S1R mellé. Műszaki paraméterek egyelőre nem szivárogtak ki, de nagy valószínűséggel ez is majd egy 24 MP-es felbontású készülék lesz, amit majd szettben is megvásárolhatunk a 20-60 mm kitobival. A bejelentés dátuma egyelőre nem ismert, de szerintem egy hónapon belül esedékes lehet.

Szintén „olcsó”, full frame lapka köré épülő fényképezőgépet adhat ki a Sony, ahol a váz az A6x00 szériához hasonló lehet majd (távmérős jellegű). Kevesebb vezérlő, egyszerűbb kezelőfelület, felpattanó elektronikus kereső (úgy, mint az RX100-nál) a főbb jellemzők. Ha tényleg megvalósul, ezzel a Sony legyilkolhatja akár a saját APS-C gépeinek vonalát, szóval óvatosan kezeljük ezt a pletykát!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...