iF Product Design díj járt az Olympus gépeinek

Az Olympus OM-D E-M1 és a PEN E-P5 megkapta a 2014-es iF Product Design Awardot, ami az egyik legkomolyabb elismerés „az ipartól” gyártók felé. Az iF közleményében alábbiakat olvashatjuk a fotómasinákról:

Az OM-D E-M1
Az E-M1 klasszikus, kiemelkedően robusztus vonalvezetése jól jelképezi a gyártó ’teljes termékskálájának zászlóshajója’ státuszát. Az E-M1 nem csak képminőségével állít új mérföldkövet, de maga a gépváz is sokkal kompaktabb, mint vaskosabb dSLR riválisai. A világon egyedülálló 5-tengelyes képstabilzátora nagyszerű egységet alkot az egyik leggyorsabb autofókusz rendszerrel és az új Live MOS képérzékelővel, amely az Olympus fényképezőgépeinek történelmében a legjobb képminőséget garantálja.[…]”

em1.jpg

A PEN E-P5
A PEN E-P5 ikonikus kinézetével azonnal levette a lábáról az iF idei zsűrijét; a kamera igazi gyűjtői darab. A klasszikus PEN F iránti hódolat, a csúcskategóriás PEN E-P5 egy gyönyörűen megmunkált készülék, azonban a tekinteteket vonzó, retró hangulatú fém burok alatt rejtőző technológia legalább ugyanannyira lenyűgöző: a m4/3 rendszerben világelsőként az E-P5 zárszerkezete volt képes az 1/8000 mp-es záridőre, míg a FAST AF autofókusz rendszere, a 16 MP-es Live MOS képérzékelője és a beépített WiFi modul az OM-D gépcsaládot idézi.[…]”

e-p5.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...