Az Adobe bejelentette a Photoshop és a Premiere Elements 2021 szoftvereit

Frissült a szoftveróriás két népszerű programja, a Photoshop Elements és a Premiere Elements. Immár mindkét alkalmazás a 2021-et viseli nevében – a szoftverek hatékony eszközöket kínálnak egyszerű használhatósággal karöltve. A mai, Mesterséges Intelligencia átszőtte világban már nem is kell azon csodálkozni, hogy az alkalmazások új variánsai is már javában használják az Adobe Sensei MI technológiáit, így például állóképből készíthetünk animációt, feljavíthatjuk egy személy arcát (pl. elforgatással, döntéssel), de fokozhatjuk egy rossz megvilágításban készített videó képminőségét is.

A már meglévő Guided Edits funkciót további irányított szerkesztésekkel bővítették, így már összesen 58 ilyen módszer áll rendelkezésünkre. Ezek használata során a Photoshop Elements lépésről lépésre végigvezeti a képszerkesztőt, szóval könnyen, lépésenként tanulhatjuk meg egy-egy manipuláció menetét, hogy a kívánt hatást érjük el a végén. Az új irányított szerkesztések közt megtalálható az egyedi kéttónus-effektus, a MI támogatta tájkép felturbózás (égboltcserével, köd csökkentéssel, tárgy eltávolítással), objektumok átméretezése, mozgatása, illetve többszörözése.

Az Adobe Premiere Elements 2021 teljes mértékben kihasználja a GPU gyorsítást, azaz jóval gyorsabb és folyamatosabb lehet a videók feldolgozása. Újdonság a Select Object (tárgy kiválasztása) funkció, ahol kiválaszthatunk egy adott területet, vagy objektumot a videóban, majd effektet húzhatunk rá, ami az egész mozgókép során végigkíséri azt. Ha zenei aláfestést szeretnénk használni, az Adobe 21 új zenesávot mellékelt a szoftverhez, melyek közül szabadon választhatunk.

Hasonlóan a Photoshop Elements-hez, a Premiere Elements 2021 is tartalmazza az irányított szerkesztéseket. Konkrétan két újdonsággal szerelték fel az új program verziót: az egyik a kettős expozíció (két kép átfedése), a másik az animált kitakaró rátétek (Animated Matte Overlays). Az újítások és újdonságok teljes leírásáért érdemes ellátogatni az Adobe weboldalára. A Photoshop Elements 2021 és a Premiere Elements 2021 negyedik negyedévtől lesz elérhető 99 dolláros áron, vagy együttesen 149 dollárért. Aki már rendelkezik korábbi verziókkal, az szoftverenként 80 dollárért frissíthet, vagy mindkettő újdonságot együttesen 120 dollárért veheti meg. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...