Ez a pici fénymérő annyira cuki, hogy neked is kelleni fog!

A német Johannes Heberlein indította el a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon azt az érdekes projektet, aminek főszereplője egy icipici fénymérő, amit gyakorlatilag bármire rá lehet tenni. A Lime One lényege, hogy könnyű használni és az értékeket valósidőben frissíti a kijelzőjén. Gyakorlatilag bármilyen képalkotó eszközzel használható, aminek van manuális módja és lehet rajta érzékenységet is állítani. A Lime One elég kicsi ahhoz, hogy akár állandó jelleggel is rajta hagyjuk a fotógépen, kamerán.

Kép forrása: Johannes Heberlein

A kickstarter.com oldalon kitűzött célösszeg nem egész 30 000 dollár, de ezt a kis termék már most, 29 nappal a gyűjtés lejárta előtt majdnem el is érte: 177-en összesen 27 900 dollárt dobtak össze a fejlesztőnek, hogy az beindíthassa a tömeggyártást. A Lime One négy móddal rendelkezik: 1) rekeszprioritás, 2) záridő-prioritás, 3) manuális mód, 4) expozíciós érték mód. A galvanizált alumíniumból kialakított eszköz kezelőfelülete a lehető legegyszerűbb kivitelt kapta, a fénymérő maga pedig a kamera vakusarujába csúsztatható.

Kép forrása: Johannes Heberlein

A CR2032-es gombelemmel működő Lime One 2021 áprilisában jut majd el az előrendelőkhöz, ahol 99 euró befizetésével egy ezüst Lime One jár, de 149 euróért egy ezüst, vagy fekete Lime One plusz kiegészítők vannak a csomagban. Több infóért kattints ide. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...