Frissült a Nikon D500, D5 és D850 vezérlőszoftvere

Firmware frissítések érkeztek a Nikon professzionális tükörreflexes fényképezőgépeihez. A legfontosabb közös vonás mindhárom alapszoftverben, hogy a fényképezőgépek immár nem csak XQD, hanem CFexpress Type B memóriakártyákat is fogadhatnak. A Nikon magyar weboldalán alábbi információkat olvashatjuk a programcsomagok kapcsán:

D500

  • Támogatottá váltak a (B típusú) CFexpress kártyák. További információkért látogasson el a Nikon tartózkodási helye szerinti, terméktámogatást nyújtó weboldalára.
  • Megoldottuk azt a problémát, amelynek következtében vakus fényképezéskor az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ e3 Egyéni beállításának (Expozíciókompenz. vakuhoz) Teljes kép és Csak a háttér beállítása is a Teljes kép beállítással elérhető eredményt hozta létre.

D850

  • Támogatottá váltak a (B típusú) CFexpress kártyák. További információkért látogasson el a Nikon tartózkodási helye szerinti, terméktámogatást nyújtó weboldalára.
  • A b6 Egyéni beállítás (Középre súlyoz. mérőmező) alapbeállítása ⌀8 mm-ről ⌀12 mm-re módosult.
  • Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
    – Amikor a felhasználók az objektív rekeszállító gyűrűjét a maximális rekeszre állítva fényképeztek olyan nem-CPU objektívvel, amelynek adatait megadták a BEÁLLÍTÁS MENÜ Nem-CPU objektív adatai menüpontjában, a fényképezőgép esetenként nem a helyes rekeszértéket jelezte ki a monitoron, illetve nem a helyes rekeszértéket rögzítette az Exif rekeszérték mezőjében, amikor a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ Néma élő nézet fényképezés menüpontjának Be (2. mód) beállítása volt érvényben.
    – Amikor videó élő nézetet továbbítottak HDMI-n keresztül külső felvevőkészülékre, a fényképezőgép monitorján látható R és L hangerőjelzők a HDMI eszköz jelzőihez képest fordítva helyezkedtek el.
    – Az alábbi feltételek mindegyikének teljesülése esetén néma fényképezés során a kijelző egy része elhalványult:
    ▹ Be (1. mód) beállítást választottak a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ Néma élő nézet fényképezés menüpontjában;
    ▹ lassú sorozatfelvétel (CL) kioldási mód volt érvényben;
    ▹ 2 kép/mp értéket adtak meg az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ d1 Egyéni beállításában (CL mód fényképezési sebess.).
    – VR objektív használatakor az alábbi feltételek mindegyikének teljesülése esetén lefagyott a fényképezőgép:
    ▹ bekapcsolták a fénykép élő nézetet;
    ▹ 1,3 mp vagy hosszabb záridőt állítottak be;
    ▹ Be értékre állították a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ Hosszú expozíció zajcsökk. menüpontját;
    ▹ a Be (sorozat) vagy a Be (egy kép) beállítást választották a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ HDR (széles dinamikatartom.) > HDR mód menüpontjában;
    ▹ az objektív VR kapcsolóját ON (Be) állásba állították.

D5

  • Támogatottá váltak a B típusú CFexpress memóriakártyák. További információkért látogasson el a Nikon tartózkodási helye szerinti, terméktámogatást nyújtó weboldalára.
  • A felhasználók mostantól kiválaszthatják a gazdagép SSID-azonosítójának sávját (2,4 vagy 5 GHz), amikor a fényképezőgéphez rögzített WT-6 vagy WT-5 vezeték nélküli jeladóval csatlakoznak vezeték nélküli hálózathoz. A sáv szerepel a csatlakozás varázsló hálózatválasztó párbeszédablakában, valamint a kapcsolat létrejöttét követően a Hálózat képernyőn.
  • Megszüntettünk egy problémát, amely megakadályozta a normál zárkioldást és hibajelzést okozott, amikor fénykép élő nézetben történő felvételkészítés során az alábbi körülmények mindegyike fennállt:
    – E típusú objektívet és például SB-5000 típusú vakuegységet csatlakoztattak a készülékhez.
    – Az automatikus FP nagysebességű szinkron bekapcsolt állapotában 1/500 mp vagy rövidebb záridőt választottak.
    – Az Egyképes kioldási módot választották, vagy a self_time (Önkioldó mód) beállítás volt érvényben, miközben a c3 Egyéni beállításban (Önkioldó) a felvételek számát 1-re állították.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...