Kicsi és könnyű: ilyen lett a Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | C!

A gyártó állítása szerint a Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | Contemporary ugyanazt a kompromisszumoktól mentes optikai teljesítményt nyújtja, mint az Art jelölésű objektívek sora, ugyanakkor ez az újdonság pici és könnyű kivitelnek örvend, ami ideális állandó útitársat varázsol belőle. A mérnökök a Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | C kialakítása során nem csak az optikai teljesítményt, hanem a kiváló kivitelezési minőséget is szem előtt tartották. Az L-bajonettel és Sony E-foglalattal kapható Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | Contemporary a teljes zoomtartományban konstans F2.8-as kezdő fényértéket garantál.

A Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | C optikai formulája három aszférikus, két FLD, valamint két SLD lencsetagot is tartalmaz, amelyek közös célja a színhibák és a kóma korrekciója. A termikusan stabil polikarbonátból kialakított tubusban (TSC – avagy Thermally Stable Composite) egyébként 12 csoportba rendezve összesen 16 lencsetag található, ami hárommal kevesebb, mint ami a Sigma 24-70 mm F2.8 DG DN | Artban található. A 28-70 mm F2.8 DG DN | C legkisebb tárgytávja 19-38 cm között változik a gyújtótávolság függvényében. Természetesen ez az objektív is megkapta a Sigma Super Multi-Layer Coating, valamint Nano Porous Coating bevonatait, ahol a frontlencsét víz- és olajtaszító bevonat is kiegészíti. Bár a 28-70-es nem rendelkezik teljes körű szigeteltséggel, a bajonettet itt is körbeveszi a megszokott gumigyűrű, ami távol tartja a szennyeződést és a nedvességet a rendszertől.

A 28-70 mm F2.8 DG DN | Contemporary tubusán egy AF/MF kapcsoló található, így nem kell menüben kutakodni, ha át szeretnénk váltani automatikusból kézi élességállításba. A frontlencse elé 67 mm átmérőjű szűrőket csavarhatunk, így a 72,2 x 101,5 mm-es, 470 grammos objektív jóval olcsóbban szűrőzhető, mint nagyobbik testvére, a fentebb is említett 24-70 mm F2-8 DG DN | Art. Bár a zoom- és a fókuszgyűrű ennél az újdonságnál nem gumírozott, hanem műanyag felületű, a kellően érdesített gyűrűk precízen működtethető, s hosszabb távon valószínűleg tartósabbak, kopásállóbbak, mint gumírozott társaik. A Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | C halk és gyors élességállításáról olyan léptetőmotor gondoskodik, ami kompatibilis a gyors fókuszmódokkal rendelkező fényképezőgépekkel is (pl. a Sony DMF, AF+MF stb. módjai). Természetesen a vázak menüjében található optikai korrekciókat erre a lencserendszerre is lehet alkalmazni (pl. geometriai korrekció, peremsötétedés eliminálása stb.).

Kicsi és könnyű – ez kell a mindennapi használathoz!

A Sigma 28-70 mm F2.8 DG DN | C használható a gyártó USB Dock UD-11 dokkolójával, tehát élvezhetjük annak összes előnyét. Az objektív blendéjének írisze kilenc darab, lekerekített alakú lamellából van felépítve, ami kellemes elő- és háttérelmosást biztosít. A gyári csomagban két lencsevédő kupakot és egy napellenzőt is találunk az objektív mellé csomagolva. Az új zoomobjektívet március végétől vásárolhatjuk majd meg, ára bruttó 309 990,- forint lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...