Jelentés a Photokináról – második rész

A nagy forgatagban megnéztük a Canon, a Nikon, az Olympus és a Pentax standját is. A standépítőket kerülgetve eljutottunk a Canon kiállítási területére, ahol egyértelműen a legújabb PowerShot kompaktok (S110, SX50 HS és G15), valamint a remekül titokban tartott EOS 6D álltak a figyelem középpontjában. Az újságírók azonnal lecsaptak az újdonságokra, amint hozzáférhetővé váltak a vitrinek.

photokina1.jpg
photokina2_sm.jpgphotokina3_sm.jpgphotokina4_sm.jpg
photokina5_sm.jpgphotokina6_sm.jpg

Az EOS 6D a Canon válasza a Nikon korábban bemutatott D600 jelölésű full frame dSLR fényképezőjére – hogy melyik fog jobban fogyni, azt majd a piac eldönti, egyelőre (a műszaki paraméterek alapján) a Nikonnak áll a zászló.

photokina8_sm.jpgphotokina10_sm.jpgphotokina9_sm.jpg
photokina11_sm.jpgphotokina12_sm.jpg

Az újdonságok sora a fotómasinákkal még nem ért véget, több új, akár vezeték nélküli kommunikációra is képes Pixma nyomtatóról hullott le a lepel.

photokina7.jpg

Az egész szakkiállítás talán legszembetűnőbb standját a Nikon bérelte, ahol az összes Coolpix és dSLR megtekinthető, megfogható és kipróbálható volt. Láthattunk kettészelt D4-et, Android OS-t futtató Coolpix S800c-t, de a kíváncsiak a gyártó telefotó objektívjeit is szemük elé vehették.

photokina18.jpg

photokina19_sm.jpgphotokina20_sm.jpgphotokina21_sm.jpg

Az Olympus a legfrissebb PEN fényképezőit (E-PL5, E-PM2), az OM-D E-M5-öt és kiegészítőit, valamint az XZ-2 csúcskompaktot helyezték a középpontba. Sajnos, amikor ott jártunk, csak vastag üveglapok mögött volt megtekinthető az összes újdonság (és láthatóan csak makettek voltak), de amint elérhetővé válnak, azonnal tesztelni fogjuk mindet.

photokina13.jpg

photokina15_sm.jpgphotokina17_sm.jpg

Végül a Pentaxnál fejeztük be körmenetünket, ahol leginkább a K-5 utódmodelljeire voltunk kíváncsiak, mégpedig a K-5 II-re és a K-5 IIs-re. Utóbbiból kihagyták a szenzor előtti AA szűrőt, aminek köszönhetően (Nikon D800E analógiájára) élesebb, nagyobb felbontású képet kapunk, mint a „sima” változattal. A Pentax teljes „üveg” szortimentjét is meg lehetett csodálni – a nagytelétől a vázsapka obiig minden kint volt.

photokina22_sm.jpgphotokina23_sm.jpgphotokina24_sm.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...