110 millió forint értékű filmes felszerelést loptak

500 000 dollár, azaz körülbelül 110 millió forint értékű Leica objektívet loptak el egy filmforgatásról Los Angelesben. Az eset egészen pontosan december elsején történt, amikor összesen 8 darab igen drága lencserendszernek kelt lába. Az optikákat a forgatáshoz bérelték, a tulajdonosuk egy bizonyos CPT Rental nevű cég, aminek New Yorkban van a székhelye.

500K-Lens-Theft_02.jpg

A szóban forgó, ellopott darabok a Leica Summilux-C családba tartoznak, amit 2011-ben mutatott be a német gyártó, és azóta is – érthető módon – csupán igen limitált példányszámban gyárt. A 16, 18, 21, 25, 29, 35, 40, 50, 65, 75 és 100 milliméteres gyújtótávolságokban kapható eszközöket napi 300 dollárért (per darab) lehet bérelni, ami bolti árukhoz képest aprópénznek nevezhető. Fenti képen a meglovasított objektívek sorozatszámai mellett a típusukat is leolvashatjuk – bár nem valószínű, hogy Magyarországon bárkinek is felkínálnának olcsón ilyen terméket.

A tolvajok nagy pácban vannak, ugyanis a helyi rendőrségen kívül az FBI is nyomoz az ügyben. A feketepiacon valószínűleg nem lesz majd könnyű eladni ezeket a forró objektíveket. (Forrás: petapipxel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...